2020. június 1., hétfő - Tünde

Ingatlanpiaci hírek

Így alakítsunk ki biztonságos irodát járvány idején – beszélgetés a Cushman&Wakefield szakértőivel

2020-05-20 129

A Cushman&Wakefield kidolgozta az ún. 6 láb iroda koncepcióját, hogy a dolgozók biztonságos és egészséges körülmények között térhessenek vissza a munkahelyeikre szerte a nagyvilágban. A vállalat budapesti irodája már ezek alapján nyitott újra. Az új koncepcióról és a járvány okozta változásokról beszélgettünk a vállalat két szakértőjével, Csikós Ádám projekt menedzsment üzletágvezetővel és Rézsó István üzletfejlesztési vezetővel.

A járvány miatt előtérbe került a társadalmi távolságtartás, és bár a pandémia lecsengőben van, így lassan visszatérhetünk majd az irodákba, valószínűleg még egy jó ideig tartanunk kell egymástól egy egészséges távolságot. Ez az angol mértékegység szerint 6 láb, ami nagyjából 1,8 méter. Ennek alapján a Cushman & Wakefield kidolgozta a 6 láb iroda (6 feet office) koncepcióját. Mit jelent ez pontosan? Mire koncentrál, milyen szempontokat vesz figyelembe?

Ádám: Kiindulópontként válasszuk ketté az irodába való visszatérés rövidtávú és a távolabbi jövőbe mutató realizálását. A C&W által kidolgozott 6 feet office rendszer a jelenlegi, átmeneti helyzetre javasol megoldásokat. Ennek valóban része a dolgozók közötti távolságtartás, amit az irodaterület átrendezésével, valamint a használható munkahelyek és a közlekedési útvonalak jelölésével oldunk meg. Emellett viszont nagyon fontos a megfelelő kommunikáció, hiszen minden rendszer annyira erős, amennyire az azt használók betartják. Emellett nem szabad elfeledkezni az emelt szintű takarításról és az épület felkészítéséről sem, hiszen a bérleménybe is be kell jutni valahogy.

István: A kereskedelmi ingatlanok közös területeinek előkészítése, a gépészeti rendszerek megfelelő beállítása (bérlői területen is) a Tulajdonos hatásköre. Tapasztalatunk szerint jelenleg ennek mértéke ingatlanonként változó, van, ahol a közös területeken előírás a maszk és kesztyű viselése, van, ahol egyszerűen a használókra bízzák, hogy milyen feltételek mellett térnek vissza az irodákba. Az általunk üzemeltetett ingatlanokra kidolgoztunk egy információs kampányt, amely ajánlások, használati útmutatások (mosdók, liftek, recepciók, stb.) mentén segíti a visszatérni vágyó bérlőket és vendégeiket.

Hogyan lehet a koncepció szerint különböző tevékenységeket végezni? Említsünk egy példát, hogy kézzelfoghatóvá tegyük a változásokat: a munkaállomások hogyan legyenek elhelyezve, hogyan lehet tárgyalni vagy ötletelni?

Ádám: Ahogy az előbb említettük, a munkahelyeknél fontos a 6 láb, a nagyjából 2 méter távolság tartása. Ezt a legjobban az asztalok ritkításával érhetnénk el, de mivel lehet, hogy ez a megoldás csupán néhány hétre szól, ezért a saját irodánkban mi „sakktáblaszerűen” jelöltük ki a használható munkahelyeket. Itt talán még fontos kiemelni a munkahelyek mellett biztonságos távolságra lerakott lábnyomokat, ahonnan állva tudunk beszélgetni a kollégánkkal. A távolságtartás miatt a tárgyalók kapacitását is jelentősen csökkentettük.

Hosszabb távon, ha elmúlik a járvány, mennyire fog visszarendeződni az eredeti irodai térstruktúra és munkakultúra, illetve a járvány tapasztalatai hogyan épülnek be hosszútávon az irodák alaprajzi elrendezésébe, vagy éppen a munkafolyamatokba?

Ádám: Nehéz a jövőbe látni, de az elmúlt néhány hétnek volt két fontos tapasztalata. Egyrészt a home office működőképes, még olyan esetekben is, amit korábban nem gondoltunk volna. Másrészt, ami ennek kicsit ellentmond, az az, hogy a home office hosszú távon viszont nem működik. Elsősorban a személyes interakcióra való igény miatt, hiszen semmilyen telefonos beszélgetés vagy videokonferencia nem pótolhatja a személyes találkozásokat. Ez különböző mértékben minden irodai munkára jellemző. Harmadrészt a legtöbbünk otthona nincs felkészítve a munkára. Ugyan laptoppal és telefonnal szinte bárhonnan tudunk dolgozni, de nem mindegy, hogy ezt esetleg a kanapé szélére kucorodva egy írás és egy matekóra között tesszük.

Egyszóval irodákra szükség lesz, de az biztos, hogy másmilyen irodákra lesz szükség. A flexibilis munkavégzés várható elterjedésével azok a funkciók kerülnek majd előtérbe, amit az otthonunk nem tud ellátni, tehát én azt várom, hogy több lesz a tárgyaló és az informális megbeszélésekre alkalmas terület. Ez beleillik amúgy az elmúlt évek trendjébe. Ahogy az is már tendencia, hogy vonzóvá kell tenni az irodát a dolgozók számára. Az persze cégenként változni fog, hogy ezt kényelmes székekkel, nagy monitorokkal vagy éppen finom kávéval érjük majd el.

Mi lesz például az egyterű irodakoncepcióval és a közösségi terekkel, amelyek ma a munkaállomások kárára erőteljesen előtérbe kerültek?

Ádám: Sokan tekintettek az egyterű irodákra, mint a pokol földi megtestesülésére az elmúlt időszakban. Én viszont azt hiszem, hogy ez egy valós igényt kiszolgáló megoldás. Nemcsak a dolgozók bezsúfolására, hanem az információáramlás elősegítésére. Ahogy említettem, a közösségi terek szerepe növekedni fog, a munkahelyek esetében viszont a flexibilitás és az átrendezhetőség nagyobb hangsúlyt kap. Érdekes lesz megfigyelni, hogy az elkövetkező években az egyes cégek milyen irányba mozdulnak el a saját igényeiknek megfelelően. A mi Workplace Consultancy csapatunk már kapott felkérést ezeknek a változó igényeknek a felmérésére.

A teljes cikk: www.realista.hu

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 


 

 


 

Tipp

Időrendben

« Június 2020 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Itt a toplista: a legdurvább céges bűncselekmények

Itt a toplista: a legdurvább céges bűncselekmények

More details
Használatbavételi engedélyt kapott a Váci Greens irodakomplexum ötödik, „F” épülete

Használatbavételi engedélyt kapott a Váci Greens irodakomplexum ötödik, „F” épülete

More details
RE - START: Hogyan térjünk vissza a munkahelyekre? 2020. június 16.

RE - START: Hogyan térjünk vissza a munkahelyekre? 2020. június 16.

More details
Hétvégi tippek, kulturális programajánló

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

More details
Alig egy év alatt négy lengyel irodaházat zsebelt be az ingatlanalap

Alig egy év alatt négy lengyel irodaházat zsebelt be az ingatlanalap

More details
Újabb magyar utazási iroda jelentett csődöt

Újabb magyar utazási iroda jelentett csődöt

More details
Rengeteg kisvállalkozás válhat ingatlantulajdonossá az MNB legújabb programjával

Rengeteg kisvállalkozás válhat ingatlantulajdonossá az MNB legújabb programjával

More details
Az agglomeráció és a külső kerületek lehetnek a megváltozott ingatlanpiac nyertesei?

Az agglomeráció és a külső kerületek lehetnek a megváltozott ingatlanpiac nyertesei?

More details
Az üzletek fele zárva maradt a bevásárlóutcákban  - FELMÉRÉS

Az üzletek fele zárva maradt a bevásárlóutcákban - FELMÉRÉS

More details