2020. szeptember 24., csütörtök - Gellért

Ingatlanpiaci hírek

Mi minden épül 2020-ban?

2020-01-21 596

Valahogy véletlenül mindig választási évekre esnek a nagy átadásdömpingek, s mivel Magyarországon tavaly választások voltak, idén szerény lesz a felhozatal új középületekből - írja az index.hu. Ennek ellenére lesz néhány fontos fejlesztés, amit idén fejeznek be (vagy legalábbis idénre igérték azt) - ezek közül szedtük össze a legizgalmasabbakat. A sorendnél igyekeztünk az átadások időrendjét követni, bár ez nem volt egyszerű, mert a legtöbb beruházó nagyon óvatos a határidőkkel. A lista végén oylanok is szerepelnek, akiket nem sikerült elérnünk kérdéseinkkel. No akkor lássuk, mire számítsunk 2020-ban.

 Szabad György Irodaház

Eiffel Műhelyház


Év elején az Opera izgalmas beruházása is elkészül Kőbányán, az egykori Északi Járműjavító Eiffel-csarnokának átalakításával. A Műhelyház nem csak műhelyeket, hanem új játszóhelyeket, raktárakat, próbatermeket és látogatóközpontot is magába foglal majd – sok egyéb mellett.  A második próbaüzem február 7-én kezdődik, még pedig Gyöngyösi Levente Mester és Margarita című operájának színpadi ősbemutatójával. A hivatalos átadás idén tavaszra várható. A Műhelyházzal párhuzamosan megújul az Andrássy úti Operaház is, ami a legutóbbi ígéretek szerint 2021-ben készül el.

Az Északi Járműjavító szomszédos épületében (az úgy nevezett Dieselcsarnokban) amúgy szintén jelentős fejlesztés várható: a New York-i High Line tervezőiként világhírűvé vált Diller Scofidio + Renfro építésziroda tervei alapján itt épülne majd fel az új Közlekedesi Múzeum. Hogy mikor, azt még pontosan nem tudni.

Budapest One

A Budapest One felülnézeti látványterve. Háttérben az Etele Pláza
A Budapest One felülnézeti látványterve. Háttérben az Etele Pláza  |  Fotó: Paulinyi & Partners / paulinyiandpartners.com

 
Az M1-M7 autópálya bevezetőjénél, nagyjából az egykori Osztyapenkó-szobor magasságában épült fel a látványosan hullámzó irodaház-komplexum első üteme. Gyakorlatilag az utolsó simításoknál tartanak, az első bérlők várhatóan már februárban beköltözhetnek. A Kelenföldi Pályaudvar túloldalán - szintén a Futureal fejlesztésében és a Paulinyi & Partners tervei alapján - épül az Etele Pláza, Buda legnagyobb bevásárlóközpontja, mely alaposan újraformálja a környék képét. A 155 ezer négyzetméteres komplexum az év végére készül el, idén márciusig döntenek arról, hogy a bérlők mikor vehetik birtokba.

Főőrség a Budai Várban

Turai Schossberger-kastély

Látványterveket ugyan nem publikáltak a felújításról, de a tetőzete már tavaly készen volt a kastélynak
Látványterveket ugyan nem publikáltak a felújításról, de a tetőzete már tavaly készen volt a kastélynak  |  Fotó: BDPST Group
 
A legfranciásabbnak mondott magyar kastély felújítását és hotellé alakítását ugyan tavaly őszre ígérték, ám végül nem fejeződött be az átépítés. Az új céldátum 2020 első fele a szálló honlapja szerint, melyen már az épület új neve is szerepel: Botaniq Kastély. Hm. Tavaly mi is bejárhattuk a félkész házat, akkor részletesen bemutattuk a történetét és a restaurálás menetét is.

Agora Tower és Agora Hub

Emerald Residence


A Szabad György Irodaházhoz hasonlóan ez is egy izgalmas későmodern épület helyén épült fel Budapesten, a Szervita téri telefonközpont visszabontásával. Itt azonban nem régi formákhoz nyúltak vissza, hanem újat terveztek: így jött létre az a luxuslakásokból és egy butikhotelből álló komplexum, amelyről már korábban is írtam. Jelenleg 2020 II. negyedévét jelölik meg az átadás dátumaként az ingatlanhirdetések.

Komáromi új Duna-híd

Látványos mérnöki munka lesz az új közös Duna-híd
Látványos mérnöki munka lesz az új közös Duna-híd  |  Fotó: NIF Zrt


2020 májusára
 ígérték az új magyar-szlovák közös Duna-hidat Komárom és Révkomárom között. A Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő honlapján közölt fotók szerint elég jól állnak a fejlesztéssel. Ha minden jól megy, a 646 méter hosszú, 95 méter magas építmény időre elkészülhet.

Nemzeti Összetartozás Emlékhelye


A budapesti Kossuth téren, az Országházzal szemben épülő Nemzeti Összetartozás Emlékhelyének elég pontos határideje van, hiszen a trianoni békediktátum századik évfordulóján, június 4-én, a nemzeti összetartozás napján adják át. A fejlesztésről tavaly részletesebben is írtunk.

Dózsa György úti mélygarázs


Liget Projekt nagyobb épített elemei közül ebben az évben csak a mélygarázs készül el, mégpedig az ígéretek szerint 2020 nyarára. Emellett a Városliget Zrt. tájékoztatása szerint több kisebb fejlesztés is várható: "új multifunkciós sportpályák, egy kétkilométeres, kivilágított futókör, valamint a megújult Kis Botanikus kert is várja majd a látogatókat". Továbbá idén már szerkezetkész lesz a Magyar Zene Háza és a Néprajzi Múzeum is.

Nordic Light Trio

Nordic Light Trio a Véső és a Visegrádi sarkán: erre egy alacsonyabb épületszárny néz majd
Nordic Light Trio a Véső és a Visegrádi sarkán: erre egy alacsonyabb épületszárny néz majd


A tervezőasztalról korábban bemutatott irodaházfejlesztések közül ez lesz még az, amelyik elkészül az idén - ezt a tervező Paulinyi & Partners is megerősítette, mikor a Budapest One-ról kérdeztük. Ennél közelebbit egyelőre nem tudni az átadásáról.

(Forrás: Zubreczki Dávid - index.hu)

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További híreinkből


 

 


 

Tipp

Időrendben

« Szeptember 2020 »
H K Sze Cs P Szo V
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Tartalom galéria

A hiteligénylést tervezők aránya  a 18-29 évesek körében kimagasló!

A hiteligénylést tervezők aránya a 18-29 évesek körében kimagasló!

More details
Mitől okos az okostégla?

Mitől okos az okostégla?

More details
Soha nem látott ostrom alatt a vállalati informatika

Soha nem látott ostrom alatt a vállalati informatika

More details
Mi vár a világra a koronavírus után? Itt van négy lehetséges forgatókönyv

Mi vár a világra a koronavírus után? Itt van négy lehetséges forgatókönyv

More details
Már mesterséges intelligenciával is követtek el csalást

Már mesterséges intelligenciával is követtek el csalást

More details
Adathalászat: ilyen támadásokra sem sokan számítanak

Adathalászat: ilyen támadásokra sem sokan számítanak

More details
Beethoven 2020 Bécsben

Beethoven 2020 Bécsben

More details
Bővült az MKB Bank termékpalettája: új Széchenyi Turisztikai Kártya és Agrár Széchenyi Beruházási Hitel Plusz

Bővült az MKB Bank termékpalettája: új Széchenyi Turisztikai Kártya és Agrár Széchenyi Beruházási Hitel Plusz

More details
Wire/Tube, 2020. december 7-11.

Wire/Tube, 2020. december 7-11.

More details