Nyomtatás

Mutasd meg a valódi éned, hogy rád szabhassák az irodádat!

2019-09-30 256

Itt az ősz, lassan mindenki visszarázódik a megszokott kerékvágásba, újra beindult a munkagépezet. A munkaerőhiány következtében egyre-másra jelennek meg a csábítóbbnál csábítóbb ajánlatok, ezzel párhuzamosan viszont egyre nagyobb HR-kihívásokkal néznek szembe a cégek. Nem mindegy ugyanis, hogy milyen munkakörnyezetet tudunk kínálni a jelentkezőknek.

A munkaerőpiacon nagy a fluktuáció, rengeteg a jobbnál jobbnak tűnő ajánlat, pusztán fizetésemeléssel már nem lehet megtartani a munkavállalókat, főleg, ha a céges kultúra élhetetlen.

Szerencsére egyes cégvezetők már rájöttek arra, hogy érdemes külsős tanácsadók segítséget kérni, és jó helyen is keresgélnek, csak nem mindig a megfelelő eszközökkel.  A siker kulcsa ugyanis nem abban rejlik, hogy lemásoljuk egy menő cég irodáját és teletömjük a teret belsőépítészeti gagekkel, vagy beiktatjuk a heti egy homeoffice-t, aztán mindenki legyen boldog.

Őszinteség, egymás igényeinek megismerése

Az irodák átalakításakor az ideális arányokat kell megtalálni, és éppen ebben segít a Kinnarps svéd irodai megoldásokkal foglalkozó cég által kínált munkatér-analízis. A hangsúly a munkatársak szokásain, napi rutinján és a funkcionalitáson van. (Persze kellenek hozzá olyan cégvezetők, managerek is, akik felismerik, hogy akkor járnak jól, ha a munkatársaik, beosztottjaik elégedetten járnak be dolgozni.)

A Kinnarps eddigi tapasztalatai azt mutatják, hogy az emberek a workshopok során eleinte bizalmatlanok, aztán egyre jobban kinyílnak, mernek őszinték lenni. Ráadásul a dolgozók a folyamat során megtapasztalhatják azt is, hogy igenis számít a véleményük, a cégvezetés kíváncsi az igényeikre, „részei az egésznek”.

Olvass tovább: Mutasd meg a valódi éned, hogy rád szabhassák az irodádat!

(Üzleti Hírszerzés)

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További híreinkből