Nyomtatás

Több száz fiktív cég az adóhivatal hálójában

2012-03-27 1201

Több száz fiktív cég akadt fenn a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) rostáján, év elejétől már csaknem 13 ezer cég esett át az új adóhatósági szûrő-vizsgálaton, amelynek célja az úgynevezett céglovagok kiszûrése, akik csak azért alapítanának társaságot, hogy megcsapolják az államkasszát - közölte a hivatal kedden.

A NAV közleménye szerint korábban gyakori tapasztalat volt, hogy egyes cégvezetők jelentős köztartozással bedöntötték vállalkozásukat, majd új céget alapítottak. Ennek a gyakorlatnak vetne véget az adóregisztrációs eljárás. A vizsgálattal három esetben találkozhatnak az adózók: cég alapításakor, ha a vezető tisztségviselő, vagy a többségi befolyással rendelkező tag személye megváltozik, illetve ha az eljárást az alapítani tervezett cég leendő vezető tisztségviselője vagy tagja az e célra szolgáló adatlap állami adóhatósághoz történő benyújtásával kéri.

Részletek az index.hu oldalon >>

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság