Nyomtatás

Milliárdos olajadócsalókat kaptak el

2011-12-28 1017
Több szálon futó nyomozás vezetett ahhoz a bûnbandához, amely alig egy év alatt mintegy egymilliárd forint kárt okozott az államnak az adószabályok kijátszásával: törvénytelen üzletek sorozatával bújt ki a jövedéki adó és az áfa megfizetése alól – olvasható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közleményben.

A híradás szerint ez volt az utóbbi idők egyik legszervezettebb jövedéki bûncselekménye. A bûncselekményt Németországban és Ausztriában vásárolt olajtermékek magyarországi forgalmazásával követték el, adókötelezettségüket eltitkolták, és illegális mûködésüket szándékosan bebuktatott cégekkel leplezték. A szabálytalanul forgalmazott olajtermékek eladásában több, részben az elkövetők által üzemeltetett benzinkút is közremûködött. A folyamatban több százezer liter, egyébként nem jövedéki adóköteles kőolajtermék üzemanyagként cserélt gazdát, miközben a forgalmazók tetemes törvénytelen haszonra tettek szert.

Részletek az index.hu oldalon >>

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kapcsolódó elemek

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság