Ha kedvencünkről háttérképet, képernyővédőt, fotókat vagy bármi egyebet akarunk beszerezni, könnyen pórul járhatunk. A McAfee szerint Brad Pitt nevével kapcsolatban átlagosan 18 százalékos esélyünk van arra, hogy megfertőződik PC-nk valamilyen nem kívánt malware-rel, vagyis ártalmas programmal.

Vegyünk egy (félig) másik példát, Angelina Jolie-t. A fent nevezett úriember feleségével kapcsolatban sikerült olyan webhelyre bukkannia a szakértőknek, amelyen nem kevesebb, mint 978 darab - természetesen rejtett módon digitális kártevővel fertőzött - háttérkép és fotó volt elérhető.

Egy Jessica Alba rajongói oldalnak tûnő site-ról más, rosszindulatú webhelyekre mutató linkekre akadtak a McAfee emberei; de ugyanitt, ha megadja a gyanútlan internetező e-mailcímét, töménytelen mennyiségû spammel szembesülhet, alig néhány órán belül.

Idén másodszor végezte el elemzését a vállalat, melyhez Site Advisor technológiáját használta fel. Ez utóbbi képes a weboldalak elemzésére, majd rangsorolására, azok biztonsági szempontját illetően. Amennyiben valamilyen gyanús vagy kifejezetten ártalmas kódot talál a megvizsgált site-on, azt nem biztonságosnak minősíti.

A lista (veszélyességi sorrendben):
Brad Pitt, Beyoncé, Justin Timberlake, Heidi Montag, Mariah Carey, Jessica Alba, Lindsay Lohan, Cameron Diaz, George Clooney, Rihanna, Angelina Jolie, Fergie, David Beckham, Katie Holmes és Katherine Heigl.

A lista (veszélyességi sorrendben):

Brad Pitt
Beyoncé
Justin Timberlake
Heidi Montag
Mariah Carey
Jessica Alba
Lindsay Lohan
Cameron Diaz
George Clooney
Rihanna
Angelina Jolie
Fergie
David Beckham
Katie Holmes
Katherine Heigl

Forrás: atv.hu/ terminal.hu