2024. május 11., szombat - Ferenc

Tanúsítványbeszerzés öt perc alatt

2009-07-02 585
A NetLock Kft. új szolgáltatást indított, amelynek keretében elektronikus úton szerezhetők be a weboldalak védelmét biztosító SSL tanúsítványok. A NetLock Kft. új, webes felületû szolgáltatást indított, amelynek keretében a vállalat honlapján keresztül elektronikus úton szerezhetők be a weboldalak védelmét biztosító SSL tanúsítványok.
A NetLock Kft. egy olyan új, webes felületû SSL (Secure Socket Layer) tanúsítványkiadó rendszert fejlesztett, amelynek segítségével a vállalat újonnan elkészített honlapjára látogatók elektronikus úton szerezhetik be a weboldaluk legfőbb biztonságát jelentő SSL tanúsítványokat. Az SSL tanúsítvány legfőbb előnye, hogy segítségével megállapítható a weboldal valódisága, illetve egyértelmûen biztonságossá tehető az ügyfél és a webszerver közötti kommunikáció. A NetLock új rendszere lehetővé teszi az elektronikus fizetést és számlázást, így az ügyfeleknek nem kell napokat várniuk, s mindössze 5 perc alatt hozzájuthatnak tanúsítványaikhoz. Az új szolgáltatás elindításától a NetLock éves szinten több százezer forintos megtakarítást és közel 30 millió forintos árbevétel növekedést vár. 

A NetLock új online SSL szolgáltatásának elindítását az indokolta, hogy a vállalat az internetes adatok védelmének sebezhetősége kapcsán ez év januárjában - a korábbi évekhez hasonlóan - ismét felmérést végzett a magyarországi honlapok védelméről, az SSL használatról. A felmérés aggasztó eredménnyel zárult, mivel a vizsgált magyarországi oldalak közül alig több mint 500 rendelkezett megbízható hitelesítés-szolgáltatótól származó SSL tanúsítvánnyal. A NetLock tapasztalatai szerint a cégek sok esetben semmilyen módszerrel nem védik weboldalukat, ha pedig mégis, saját maguk részére bocsátanak ki SSL tanúsítványt, azt gondolva, hogy mivel technikailag (128 bites titkosítás) ellátja feladatát, tökéletesen megfelel az oldal látogatójának is. A saját részre kibocsátott, úgynevezett "self-signed" tanúsítvány azonban biztonsági hibaüzenetek hadával látja el az oldalra látogatókat, amelynek komoly következménye lehet, hogy nem veszik igénybe az oldalon az online fizetési rendszert, vagy valótlan adatokkal regisztrálnak és alapvetően bizalmatlanul közelednek a cég által kialakított online rendszerhez.

"Tudjuk, milyen veszélyekkel jár, ha az elektronikus szolgáltatást nyújtó portált, weblapot mûködtető vállalat szervere nincs a megfelelő védelemmel felvértezve, hiszen a behatolók nemcsak az ügyfeleknek okoznak kárt adataik ellopásával, hanem az adott cég egzisztenciáját is rombolják, hiteltelenné teszik a felhasználók szemében" - mondta Rózsahegyi Zsolt, a NetLock Kft. ügyvezető igazgatója. "Büszkék vagyunk arra, hogy a magyarországi hitelesítés-szolgáltatók közül ismét elsőként jelenthetünk be olyan innovatív szolgáltatást, amelynek igénybevételével ügyfeleink percek alatt juthatnak SSL tanúsítványhoz és meg tudják védeni weboldalukat az internetes csalók, illetve adathalászok támadásától" - tette hozzá Rózsahegyi Zsolt.

SSL tanúsítvány 5 perc alatt
A NetLock Kft. szerint a magyarországi honlapok üzemeltetői nem fektetnek elég nagy hangsúlyt a biztonsági intézkedésekre, ami komoly probléma forrása lehet a jövőben. A vállalat éppen ezért döntött úgy, hogy elindítja új online SSL szolgáltatását, ezzel is elősegítve a technológia terjedését és a szemléletváltást. Az új webes felületû tanúsítványkiadó rendszer fő előnye, hogy az oldalra látogatóknak nem kell napokat várniuk, mindössze 5 perc alatt hozzájuthatnak tanúsítványaikhoz, az elektronikus díjkiegyenlítési lehetőséggel pedig időt takaríthatnak meg.

A felhasználók Magyarországon ebben a rendszerben már igényelhetik a legfrissebb kriptográfiai ajánlásoknak, szabványoknak megfelelő, újonnan bevezetett SHA-256 típusú kriptográfiai lenyomatképző algoritmust alkalmazó SSL tanúsítványokat. Ezek a tanúsítványok a jelenlegieknél is erősebb hitelesítést tesznek lehetővé, hiszen az általuk képzett lenyomatokat csak 1,16x1077-en számú próbálkozással lehet visszafejteni. A fejlesztés részben egy 5 610 118 forintos európai uniós támogatásból valósult meg és lehetővé teszi a NetLock számára az hiteles elektronikus számlázás bevezetését. A hiteles elektronikus számlák kibocsátásával megszûnik a számlák papír, nyomtatási és postázási költsége és nincs szükség a másolatok tárolására, így jelentősen csökkenthetők a dolgozók adminisztrációs terhei. Ezzel szignifikánsan csökken a hibalehetőségek száma és hatékonyabbá válik a munkavégzés, amely a NetLock ügyfeleinek magasabb szintû kiszolgálását eredményezi.

"A személyes megjelenést nem kívánó tanúsítvány-kibocsátás mint szolgáltatás eddig is létezett a NetLock kínálatában, az eljárás teljes automatizálása, az elektronikus úton történő díjkiegyenlítés, valamint a hiteles elektronikus számla kibocsátásának lehetősége azonban nagymértékben növelheti az SSL tanúsítványok iránti érdeklődést" - mondta Espán Zsolt, a projekt vezetője. "Új rendszerünkön keresztül lehetőséget biztosítunk az új SHA-256 típusú kriptográfiai lenyomatképző algoritmusokkal mûködő SSL tanúsítványok beszerzésére is, amelyek a jelenlegi tanúsítványoknál is erősebb védelmet biztosítanak a weboldalak számára" - tette hozzá Espán Zsolt.

(Forrás: www.biztonsagportal.hu)

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 


 

Olvasta?

Tipp

Időrendben

« Május 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Tartalom galéria

DANU néven egy cégben egyesül az egyik legmeghatározóbb urbanisztikai és építőipari digitális csapat

DANU néven egy cégben egyesül az egyik legmeghatározóbb urbanisztikai és építőipari digitális csapat

More details
HY-FCELL, Stuttgart, 2024. október 8-9.

HY-FCELL, Stuttgart, 2024. október 8-9.

More details
Mancs a bajban! - Országos állateledel-gyűjtés az INTERSPAR hipermarketekben

Mancs a bajban! - Országos állateledel-gyűjtés az INTERSPAR hipermarketekben

More details
ESG top 40 lista 2024: Zöld jelzés a legnagyobb hazai cégeknek

ESG top 40 lista 2024: Zöld jelzés a legnagyobb hazai cégeknek

More details
Ennyibe kerül itthon az új Nokia 3210

Ennyibe kerül itthon az új Nokia 3210

More details
eÁFA! Kisvállalatoknak már megéri! 2024. június 6.

eÁFA! Kisvállalatoknak már megéri! 2024. június 6.

More details
Mesterséges intelligencia az ingatlanpiacon. Hol tartunk és mire jó?

Mesterséges intelligencia az ingatlanpiacon. Hol tartunk és mire jó?

More details
Magyar innováció változtathatja meg a bankrendszert

Magyar innováció változtathatja meg a bankrendszert

More details
A lélektani határnak számító árszint felett alig van élet az ingatlanpiacon

A lélektani határnak számító árszint felett alig van élet az ingatlanpiacon

More details