Nyomtatás

Budapesten a 30 alattiak szinte csak garzonokban gondolkodhatnak

2024-02-16 490

Abban is csak segítséggel, az ingatlanárak ugyanis továbbra is nagyon magasak a fővárosban. Nem újdonság, hogy a magyar fiatalok számára az egyik legnagyobb kérdést a lakhatás jelenti, főleg ha saját ingatlanra vágynak. Budapestre és a főváros környékére ez különösen jellemző, hiszen egy kisebb lakás is komoly vagyonba kerül, így egy családi ház a legtöbb fiatalnak csupán álom.

Többégük azonban pont a kisebb lakásokat keresi, és elsősorban az alacsony rezsi, a jó tömegközlekedés, valamint a lokáció alapján választanak, méghozzá a garzonok és a 40-50 négyzetméteres, másfél-két szobás lakások között. Zömük csupán felújítandó állapotú lakásban gondolkodhat, az állami támogatást pedig leginkább a 30 fölötti korosztály fontolgatja.

„Elsősorban az úgynevezett középkorosztály aktív, melybe azok is beletartoznak, akik már nem huszonévesek, de még élni tudnak valamely állami támogatás adta lehetőséggel, illetve ugyanebből a korosztályból azok, akik válnak, és élethelyzetük változásából adódóan kisebb lakásba költöznének” – mondta Marosvölgyi Gabi, a Balla Ingatlan XXI. kerületi és Szigetszentmiklósi irodájának szakmai vezetője.

A 30-50 év közöttiek a legaktívabbak az ingatlanpiacon, ám az 50-55 milliós értékhatárt többnyire ez a korosztály sem lépi át, az értékhatár 30 millió forint körül mozog. Ez a csoport tovább osztható, hiszen sokan vannak közöttük olyanok, akik nem saját használatra, hanem befektetési szándékkal vennének ingatlant – írja közleményében az iroda.

A teljes cikk: Budapesten a 30 alattiak szinte csak garzonokban gondolkodhatnak

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság