Nyomtatás

Látványos csőd vár egy német áruházláncra nagyon hamar

2024-01-10 475

Magával ránthatja tulajdonosának fizetésképtelenné válása a német Galeria áruházlánc-óriást, ráadásul a csőd nem hogy itt kopogtat, hanem már dörömböl a vállalat ajtaján.

 A német Galeria áruházlánc csődvédelmet kérhet maga ellen napokon vagy akár órákon belül – tudta meg a Reuters az ügyhöz közel álló két informátortól. Ezzel beállhat azoknak a vállalatoknak a sorába, amelyek tulajdonosuk, Rene Benko ingatlanfejlesztő cégbirodalmának csődje miatt válnak fizetésképtelenné.

A Galeria szóvivője nem kommentálta a hírügynökség értesülését. Benko cégcsoportja a Sigma Holdings, amely az áruházláncot is birtokló svájci Signa Retail Selection AG tulajdonosa, szintén nem kívánta kommentálni az információt. A holding, amely vagy ezer vállalatot, jelentős projektet és áruházakat ellenőriz Németországban, Svájcban és Ausztriában, decemberben jelentett fizetésképtelenséget, miután nem volt képes törleszteni 5 milliárd eurós - 1890 milliárd forintos - lejáró adósságát. Ezt követően számos vállalkozása követte a süllyesztőbe.

A teljes cikk: Látványos csőd vár egy német áruházláncra nagyon hamar

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság