2023. június 6., kedd - Norbert

Versenypiaci hírek

Díj és érdemrend a hazai logisztika kiválóságainak

2023-01-26 6405

A Magyarországi Logisztikai Szolgáltatóközpontok Szövetsége idén is Logisztikai díjjal ismerte el több, a hazai iparágban vállalatvezetőként, tudósként dolgozó szakember tevékenységét.

Szommer András (FLOYD Zrt.) a vasúti fuvarozás kategóriájában azért kapta az elismerést, mert – mint a méltatás tartalmazza – jól szervezett, motivált diszpécser csapatot irányít, a fizikai állományi létszám napi vasútüzemi lebonyolítását is gördülékenyen vezeti, és munkájára és kitartására mindig számítani lehet. 2014 áprilisa óta dolgozik a Floydnál, először diszpécserként, majd üzemeltetési vezetőként és ausztriai biztonsági menedzserként.

Nyirfalvi Zoltán (MAHART Container Center Kft.) az intermodális kategória elismertje. Irányítása alá tartozik a terminálon a műszaki csoport, konténerjavító műhely, karbantartási feladatok, és a termináli operációs igények műszaki kiszolgálásának megszervezése, benne a megfelelő műszaki kapacitás allokálását, a személyi vezénylés, megfelelő humán kapacitás rendelkezésre bocsátását is a forgalmi igényeknek megfelelően. A felügyelete alá tartozó rakodógépeknél megfelelő karbantartási rendszert kialakítva a gépek rendelkezésre állását sikerült emelni a karbantartási összköltség csökkentése mellett az elmúlt három évben. Munkája révén a terminál kapacitását az adott forgalmi igényeknek megfelelően tudja változtatni. Ez a rugalmasság nemcsak a termináli operatív folyamatok gördülékeny kiszolgálását teszi lehetővé, de a terminál – közelmúlt példája alapján – a budapesti termináli piacon váratlanul kieső kapacitás esetén is gyorsan többlet kapacitást biztosítva tudott befogadni ideiglenesen más terminálon kezelt forgalmakat.

Nyirfalvi Zoltán

Dr. Réger Béla (Nemzeti Közszolgálati Egyetem), az oktatási kategória díjazottja főiskolai tanár, hazai és nemzetközi szinten is elismert logisztika oktató és szakértő. Sok évtizeden át a mai Nemzeti Közszolgálati Egyetemen és jogelődjeiben képezte a hadsereg logisztikus tisztjeit. Nevéhez köthető egy nagyon sikeres brit magyar katonai logisztikai együttműködési gyakorlat MAGLITE kifejlesztése, amely a mai napig sikeresen működik. Ma a polgári egyetemi EDUTUS-logisztikai képzés meghatározó alakja, számos publikációjával, de különösen a hallgatók általi elfogadottsága miatt.

Dr. Réger Béla

Tárai Zsolt (LOCARGO Kft.) közúti fuvarozás kategória: 2006 óta erősíti a veszprémi LOCARGO csapatát, a Győri Közlekedési és Távközlési műszaki Főiskolán szerzett gépészmérnöki diplomát, ahol Logisztikai és szállítmányozási szakmérnöki oklevelét is. Fuvarszervezőként kezdte, ma a LOCARGO fuvarozási üzletágát vezeti, munkatársaival közvetlen, szakmai ismereteivel biztos támogatást nyújt, problémamegoldó készsége és pozitív hozzáállása a csapatra is ösztönzőleg hat.

Tárai Zsolt

Kondás János (LOCARGO Kft.) logisztikai kategória: 2010 óta a LOCARGO munkatársa, nemzetközi logisztikai és külkeres szakmai képzettséggel rendelkezik, a raktárlogisztika minden lépcsőfokán dolgozott,  minden logisztikát érintő munkakörben bevethető, jelenlegi beosztása raktárvezető helyettes; lelkiismeretes, segítőkész, a folyamatokat folyamatosan racionalizáló szakember. Édesapjához híven,  a munkában a pontosságot a példamutatást és a hitelességet tartja szem előtt.

Kondás János

Molnár Domonkos (cargo-partner Kft.), a légifuvarozás kategória díjazottja a bécsi Vienna University-n diplomázott logisztikai és ellátási lánc management szakon, majd a cargo-partner Kft. ausztriai, később magyarországi csapatához csatlakozott, aminek jelenleg is tagja. A kelet- és közép-európai régióban felel a vállalat regionális légi áruszállítási tevékenységeiért. Természetesen szíve csücske a magyar piac, a hazai légi áruszállítás, fontos szerepe volt abban, hogy a vállalat stratégiájában a bécsi hub mellett, Budapestet is központtá fejlessze, az úgynevezett dual hub koncepció létrehozásában. Aktív, agilis, nyitott, segítőkész, jó csapatjátékos cégen belül és kívül is, professzionális a munkájában.

Molnár Domonkos

Bakai Kristóf Péter kapta a Logisztikai Érdemrendet

Az MLSZKSZ által 2010-ben alapított Logisztikai Érdemrenddel az volt a cél, hogy értékeljék azon szakemberek munkáját, akik a logisztika szakma érdekében végeztek kiemelkedő munkát, akik élenjártak a szakmai etika színvonalának emelésében, valamint az értékteremtésben. Bakai Kristóf Péter a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Központi Irányításon a vámszakmai területet vezeti. 

Bakai Kristóf Péter

Szakmai pályafutását a határőrségnél kezdte, majd a szegedi rendészeti szakközépiskola oktatási igazgatóhelyettese. 2010-ben először a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságán, a Nemzetközi Főosztályt vezeti, majd az átalakulás után a Nemzeti Adó- és Vámhivatal keretében teszi ugyanezt. 2018-tól vámszakmai szakigazgatóként irányítja a vám területi munkálatokat, szoros kapcsolatban a logisztikai szakmával. Biztonság- és védelempolitikai szakértő, jelenleg a doktori disszertációját írja a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen. Számos elismeréssel értékelték eddig kiváló munkáját.

Képünkön Fülöp Zsolt elnök, Bakai Kristóf Péter és Bíró Koppány Ajtony ügyvezető (MLSZKSZ)

(Forrás: MLSZKSZ)

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 


 

Olvasta?

Tipp

Időrendben

« Június 2023 »
H K Sze Cs P Szo V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Tartalom galéria

Nem titkolja a Pöttyös, módosítottak a receptúrán

Nem titkolja a Pöttyös, módosítottak a receptúrán

More details
Debrecziner Gourmet Fesztivál, 2023. június 16-18.

Debrecziner Gourmet Fesztivál, 2023. június 16-18.

More details
Mennyi ideig kell dolgozni egy saját lakásért az európai fővárosokban?

Mennyi ideig kell dolgozni egy saját lakásért az európai fővárosokban?

More details
Ki nyerte a hazai barkácspiacon a versenyt?

Ki nyerte a hazai barkácspiacon a versenyt?

More details
Több mint 80 szálloda áll majd az új pálmaszigeten

Több mint 80 szálloda áll majd az új pálmaszigeten

More details
Ellepték a magyar boltokat az import élelmiszerek

Ellepték a magyar boltokat az import élelmiszerek

More details
Új bérbeadási és értékesítési igazgatót nevezett ki az Indotek Group

Új bérbeadási és értékesítési igazgatót nevezett ki az Indotek Group

More details
Százezredik látogatóját fogadta a Pénzmúzeum

Százezredik látogatóját fogadta a Pénzmúzeum

More details
Így alakul a táborozások piaca 2023-ban

Így alakul a táborozások piaca 2023-ban

More details