2024. április 25., csütörtök - Márk

Versenypiaci hírek

Egy Csepp Figyelem Alapítvány: egészségnap a MOM Sportban

2022-11-11 475

Világszerte csaknem 500 millió új diabéteszes, daganatos, valamint szív- és érrendszeri megbetegedést lehetne megakadályozni 2030-ig, ha az emberek több testmozgást iktatnának be az életükbe – áll az Egészségügyi Világszervezet (WHO) az emberek fizikai aktivitásáról készített jelentésében.

Erre a fontos üzenetre is felhívja a figyelmet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány november 20-án a diabétesz világnapjához kapcsolódó ingyenes családi egészségnapján, az Egy Csepp Világnapon, ahol az ingyenes szűrővizsgálatok és a tanácsadások mellett mintegy 20 mozgásos aktivitással szeretnének kedvet csinálni a testedzéshez. A gyerekeket olyan fellépők szórakoztatják, mint a Kolompos Zenekar, Peller Anna és a Street Sixteen tinizenekar, lesz interaktív játszóház, de Paulina és Csonka András koncertje is színesíti a programot, 15 órakor pedig indul a hagyományos Diabétesz Séta. A séta online közösségi kihívással is kiegészül, melyhez bárki csatlakozhat november 14-20. között.

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány idén is megrendezi a Diabétesz Világnaphoz kötődő ingyenes családi egészségnapját, az Egy Csepp Világnapot november 20-án, vasárnap 10-18 óra között Budapesten, a MOM Sport rendezvényközpontban. Az esemény mottója: Generációkon át. Ennek szellemében a család minden tagjára gondoltak a szervezők. A gyerekeket olyan fellépők szórakoztatják, mint a Kolompos Zenekar, Peller Anna és a Street Sixteen tinizenekar. Ismét megnyílik a közkedvelt Teddy Maci Kórház, ahol a kicsik plüss macikat „gyógyíthatnak” orvostanhallgatókkal együtt. Az „orvosi rendelés” alatt játékosan ismerhetik meg a kis „macidoktorok” a gyógyító tevékenységet, de az egészségre nevelés, a prevenció és a veszélyes élethelyzetek elkerülése is középpontba kerül.

A KiDS Birodalomban speciális ugróiskola, puzzle, ugrálóvár, kézművesfoglalkozás és a Mesekert interaktív játszóház várja a kicsiket, a nagyobbak a Sportsarokban reflexjátékkal, sport- és kreatív feladatokkal vezethetik le energiáikat. Az eddig egészségnapokhoz képest jóval több, csaknem 20 mozgásos aktivitással készülnek a szervezők, mellyel a sport egészséges életmódban betöltött fontos szerepét szeretnék kiemelni.  Erős Antónia vezetésével 15 órakor indul a hagyományos Diabétesz Séta, mellyel arra hívják fel a figyelmet, hogy napi 30 perc mozgással sokat tehetünk a 2-es típusú diabétesz megelőzéséért, és hogy a sport a cukorbetegeknek az életminőség jelentős javulását, a jobb vércukorértékeket jelentheti. A séta online közösségi kihívással is kiegészül, Kék Kör Túra néven a Magyar Természetjáró Szövetség közreműködésével, melyhez csatlakozhat bárki november 14-20. között. Cél: az Országos Kékkör távjának a megtétele. A közösségi kihívás a MOM Sportban zárul, ahol egy gyaloglópadon „gyűjthetik a kilométerek” a versenyzők, akik között a rendezvényen nyereményeket sorsolnak ki, de a tombolán is értékes ajándékok találnak gazdára. 

csepp2

A felnőtteket ingyenes szűrésekkel, egészségügyi tanácsadásokkal, kiállítói standokkal és koncertekkel – mint Paulina, Csonka András és az idei X-Faktor versenyzői – várják. A színpadon népszerű színészek, műsorvezetők váltják egymást, mint Erős Antónia, Barabás Éva, Rábai Balázs, akik a konferáláson kívül egészségmegőrzésükről és a testmozgás életükben betöltött szerepéről is beszélnek majd. A hírességek megméretik vércukorszintjüket, és vállalkoznak számos egyéb szűrésre – látásvizsgálat, lábdiagnosztika, testösszetétel-mérés, diabetológiai-, dietetikai- és fogászati tanácsadás -, melyekre bárkinek lehetősége lesz ingyen a rendezvény teljes ideje alatt.

A MOM Sport különtermében cukorbeteg klubok és DiabKör Facebook csoportok tartanak ingyenes – de előzetes regisztrációhoz kötött- előadásokat. A rendezvényen a készlet erejéig meg lehet kóstolni majd a Magyarország Cukormentes Tortáját, a Nagyi kedvencét is a 77 Elektronika jóvoltából.

A családi egészségnap mellett online webinárokkal is készül az alapítvány. November 14-18. között minden délután egy-egy aktuális egészségtémában láthatnak beszélgetést szakemberekkel a ZOOM platformon.

| Forrás: bdpst24.hu

 
Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 


 

Olvasta?

Tipp

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Sajt és Túrófesztivál, 2024. május 2-5.

Sajt és Túrófesztivál, 2024. május 2-5.

More details
Villányi borzsongás, 2024. május 3-5.

Villányi borzsongás, 2024. május 3-5.

More details
Horizont Nemzetközi Kortárstánc Fesztivál, 2024. április 23-27.

Horizont Nemzetközi Kortárstánc Fesztivál, 2024. április 23-27.

More details
Akkor és Most Jármű Expó, 2024. április 27-28.

Akkor és Most Jármű Expó, 2024. április 27-28.

More details
Futófesztivál, 2024. április 27.

Futófesztivál, 2024. április 27.

More details
Ünnepeljük együtt a Vígszínház 128. születésnapját

Ünnepeljük együtt a Vígszínház 128. születésnapját

More details
Egyre többen akarják, Budapesten pedig ideális lenne az alkalmazásuk. Minden, amit az erkélynapelemekről tudni érdemes

Egyre többen akarják, Budapesten pedig ideális lenne az alkalmazásuk. Minden, amit az erkélynapelemekről tudni érdemes

More details
Újrahasznosítás a kiállítási piacon

Újrahasznosítás a kiállítási piacon

More details
Kiderült, hogy állnak a magyarok a robotokhoz

Kiderült, hogy állnak a magyarok a robotokhoz

More details