Nyomtatás

Okos és fenntartható megoldások a magyar intralogisztikában

2022-10-10 552

Intralogisztikai szakmai bemutatót tartott megalapításának 30. évfordulója alkalmából a Jungheinrich Hungária Kft. biatorbágyi székhelyén. A szakmai napon a fenntartható megoldások költségcsökkentő és hatékonyságnövelő megoldásaié volt a főszerep, ezekről számolunk be bővebben.

A cég ügyvezetője, Horváth Zoltán kiemelte a fenntarthatóság fontosságát, amit a lítiumion-technológia, egy vertikális farm, valamint a miniload raktári felrakógép példáján mutatott be. Ez utóbbi például eltárolja és újra felhasználja a működés során keletkező fékezési energiát. Az egyre inkább önellátó raktárak teljesen automatizált megoldásokkal segítik az intralogisztikai folyamatokat, ami egyértelműen a jövő fejlődésének kulcsa, ugyanakkor a cégcsoportnál a fenntarthatósági célok egyre hatékonyabb megvalósításával is ezt ösztönzik.

Egykori Formula-1-es világbajnok is a fenntarthatóság szolgálatában

A cél elérésében a Jungheinrich márkanagykövete, a 2016-os Formula-1-es világbajnokság győztese, Nico Rosberg segíti őket. Az egykori autóversenyző ma már befektetőként és az ismertségét használva is igyekszik támogatni és megvalósítani a fenntarthatósági törekvéseket. Ennek egyik eszköze az Extreme E nemzetközi tereprali sorozat, amelyben speciális elektromos terepjárókkal versenyeznek. Ezt pedig szándékosan olyan környezetben teszik, ahol a klímaváltozás már sok kárt okozott a környezetben. Nico Rosberg ezt azzal indokolta, hogy az autósport egy olyan platform, ami népszerű és nagyon látványosan megjeleníti a természetet, például a visszahúzódó gleccsereket és egyéb jégfelületeket Grönlandon, vagy a forróság által megváltoztatott tájat Chilében.

A klímaváltozás hatásainak bemutatásával segítik a változást és formálják a nézők valóságérzékelését is, valamint segítségre is lehetőséget adnak. A tavalyi bajnokság győztes csapata a Rosberg X Racing lett, amelynek névadó tulajdonosa szerint az elektromos tereprali jó példája az e-mobilitásnak, és arra is lehetőséget ad, hogy az alkalmazott technológia idővel átkerüljön a versenyautókból az országutakra. A sorozatban részt vevő gyártók olyan elektromotorokat kezdtek kifejleszteni, amelyek a jövőben a városi autózásban is megjelenhetnek. „A Jungheinrichhel közös a célunk: az e-mobilitás és az okos technológiák eszközeivel fenntarthatóbbá akarjuk tenni a világot. Az elektromos technológia pedig a Jungheinrich intralogisztikai megoldásaiban már számos területen évtizedek óta a gyakorlat része” – fogalmazott Nico Rosberg.

A teljes cikk: Okos és fenntartható megoldások a magyar intralogisztikában

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság