Nyomtatás

Napelempiac: katasztrofális következménye lesz, ha megjelennek a tudás nélküli villanyszerelők

2022-09-12 492
Magyarországon kevés a képzés a napelemszerelőknek, pedig brutális a lakossági és vállalati igény a telepítésekre. Az árajánlatok néhány napig érvényesek, a végeredményre hónapokat kell várni, de így is hamar megtérülhet a beruházás.
 

Már most is csupán néhány napjuk van az érdeklődőknek az árajánlat elfogadására, aztán hónapokat kell várniuk a rendszer kiépítésére, és ez csak fokozódhat ősszel, mert novembertől elérhető a lakossági pályázat második üteme – így foglalhatók össze a napelempiac hazai aktualitásai.

A cégek azért kénytelenek rövid határidejű ajánlatot tenni, mert ők is ilyet kapnak: akadnak olyan alapanyagok, amelyekre az ár csak néhány napon át érvényes, és a készlethiány is rendszeressé vált. Éppen ezért a napenergia-berendezésekkel foglalkozó vállalatok sem tehetik meg, hogy várnak az ügyfelek reakciójára, bár néhány piaci szereplő vállalja, hogy ha a végösszeg 70 százalékát előre megkapja, akkor a raktárkészletből kiszállítja a fő elemeket, és ugyan azt nem tudja megmondani, hogy mikor szereli fel őket, de azt garantálhatja, hogy nem drágulnak tovább.

Az 1.0-s napelemrendszer feltelepítése nem bonyolult, de…

A több hónapnyi várakozás oka részben az, hogy jócskán megnőtt a hálózathoz való csatlakozási igény jóváhagyásának hossza, néhány napról több hónapra, másrészt a munkaerőhiány értelemszerűen a kivitelezést is érinti, telítődnek a cégek, akadnak, amelyek már nem is fogadnak be új ügyfelet, vagy csak nagyon megválogatva, milyen projektről van szó.

Az előbbire információink szerint lesz megoldás, már tesztelnek egy automata rendszert, amely a kérelemre azonnal reagál.

Az utóbbi viszont súlyos probléma lehet, hiszen szakértők azt mondják, az 1.0-s napelemrendszert feltelepíteni nem bonyolult, ám az első nehézségnél könnyű rossz döntést hozni, mértékadó cég pedig nem szervizeli más napelemét, mert életvédelmi szempontból veszélyes lehet, ráadásul üzletileg sem éri meg.

A teljes cikk: Napelempiac: katasztrofális következménye lesz, ha megjelennek a tudás nélküli villanyszerelők

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság