Nyomtatás

2025-ben érkezik meg az első elektromos Aston Martin

2022-04-26 601

Pontosította villamosítási stratégiáját az Aston Martin, és a tervek szerint az első teljesen elektromos autó 2025-ben kerülhet a piacra.Tavaly márciusa óta tudjuk, hogy 2025-től az Aston Martin csak tisztán elektromos autókat fog gyártani. Mindezt Lawrence Stroll nyilatkozta a Financial Times magazinnak, aki 2020 elején a vállalat gazdasági mentőprogramját vezette. Az Aston Martin lassan, 2025-ig kizárólag hibrid modellekkel tervez nyitni az elektromos autózás felé.

Az Aston Martin többször bontogatta a szárnyait a villamosításra vonatkozó stratégiájával, azonban most egy új terv született. Ami talán már a végleges lesz. A terv neve egyszerűen csak a Racing.Green. nevet kapta. Az Aston első polug-in hibrid autója, a középmotoros hiperautó, a Valhalla 2024-ben érkezik meg. 2025-ben pedig megérkezik a kereskedésekbe az első teljesen elektromos autója az Aston Martin-nak. 2026-tól pedig minden újdonsága hibrid vagy teljesen elektromos lesz. A jelenlegi évtized végére az Aston termékpalettáján nem lesznek nem elektromos meghajtású autók, 2039-re pedig a teljes gyártás, beleértve az ellátási láncot is, karbonsemleges lesz.

A célok elérése érdekében az Aston Martin több, mint 14 000 napelemet telepít a walesi St Athanban található üzemére, ami a villamosenergia-szükségletek akár 20%-át is fedezheti. Továbbá a walesi üzem csökkenti a vízfogyasztást és növeli az újrahasznosítható anyagok felhasználását.

A Rapid-e szedán elektromos változatát 800 voltos technológiával már majdnem gyártásra készre fejlesztette az Aston Martin. Azonban ez az elektromos autó soha nem került piacra. Később a Lagonda márkát tiszta e-márkává akarták fejleszteni, miután a kanadai milliárdos, Lawrence Stroll körül létrejött konzorcium átvette a cég irányítását, és a Daimler volt menedzserét, Moers-t nevezte ki vezérigazgatónak. Azonban a teljes modellpolitikát, beleértve az elektromos hajtásokat is újra átdolgozta az Aston Martin.

I  Forrás: e-cars.hu

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság