Nyomtatás

Az FMCG-szektor jövője

2022-01-28 673

Napi fogyasztási cikkeink mozgatásánál és csomagolásánál egyre fontosabbá válnak az automatizált és hálózatba kapcsolt eszközök. Az FMCG-iparágnak egyre magasabb szintű piaci igényekkel kell szembenéznie. Az átfutási idők csökkentése, az innováció és az erőforrások hatékonyságának növelése itt fontosabb szempont, mint bármely más ágazatban. A gyártók elsődleges feladata, hogy a termék minőségét és precíz kivitelezését fenntartsák, ugyanakkor rugalmasan reagáljanak az egyedi vevői igényekre is. Mindezt természetesen alacsony költségek mellett.

Gyorsabb anyagáramlás

Legyen szó csokoládészeletek, friss gyümölcsök vagy fájdalomcsillapítók gyártásáról, a hálózatba kapcsolt eszközök segítségével – több termékváltozat esetén – fokozottabb fenntarthatóság, míg a kis tételek esetében gyorsabb átállás valósítható meg. A szállítás érhálózataként a kipróbált és bevált VarioFlow plus láncos futószalagrendszer nagyon alacsony zajszint mellett biztosítja a termékek szállítását, elosztását vagy épp összegyűjtését. Az építőkockaelvnek köszönhetően az egyes alkotóelemek és modulok átrendezésével gyorsan új szállítószalagok hozhatók létre: az állásidő így napok helyett csupán órákat vesz igénybe. Rozsdamentes acél kivitelének köszönhetően pedig ultratiszta gyártási környezetben is használható. A szállítópálya tervezése és konfigurációja ráadásul rendkívül egyszerű az MTpro szoftver segítségével.

A szállítási és mozgatási feladatokat ellátó központi VarioFlow plus láncos futószalagrendszert a Bosch Rexroth élenjáró IoT-megoldásai egészítik ki. Ilyen az ActiveShuttle autonóm szállítórendszer, az APAS kollaboratív robotasszisztensek, a lineáris mozgatástechnikai megoldást kínáló Smart MechatroniX rendszerek, az ActiveCockpit interaktív szoftvermegoldás és a teljes mértékben nyitott ctrlX AUTOMATION automatizálási platform. Ezek közül mindegyik tökéletesen integrálható a meglevő IT-infrastruktúrába. A rendszerek teljes mértékben hálózatba kapcsoltak, így a folyamatok digitálisan is nyomon követhetők.

A teljes cikk: Az FMCG-szektor jövője

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság