Nyomtatás

Talán megérett a magyar piac az előfizetéses online médiára

2021-11-15 383

A Protechtor e-commerce webinárjának új részében a Central Médiacsoport és a HVG Kiadó szakértőinek közreműködésével kereste a választ arra, hogy következő években előretörhet-e az előfizetéses üzleti modell?

Ugyan már a 2010-es évek elejétől is egyre több médiavállalkozás és kiadó döntött úgy, hogy belekóstol az előfizetéses tartalomszolgáltatás világába, a pandémia hatására robbant igazán nagyot az értékesítési modell népszerűsége. A The Atlantic amerikai magazin tavaly 36 000 új előfizetőt szerzett mindössze 4 hét alatt, a The New York Times pedig történetének legsikeresebb évét könyvelhette el annak köszönhetően, hogy feliratkozóinak száma elérte a 7,5 milliót.

„A magyar piac is ébredezik és puhatolózik a subscription-alapú rendszerek irányába, és valójában közös érdekünk, hogy egyre több szereplő merjen lépni, ez ugyanis garanciát jelenthet a hiteles és értékes médiatartalmak arányának növekedésére. Így már nem is annyira kérdés az, hogy érdemes-e belevágni, inkább az, hogy hogyan. Hazánkban egyelőre a tagsági rendszerek népszerűbbek, melyek inkább a közösségépítésre fókuszálnak, és a támogatóik számára tesznek elérhetővé kiemelt cikkeket, hírleveleket, videókat és podcastokat” – fejtette ki a webináriumon Szauer Tamás, a HVG Kiadó Zrt. marketing- és terjesztési Igazgatója.

 

A teljes cikk: Talán megérett a magyar piac az előfizetéses online médiára

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság