Nyomtatás

Meghackelték a Marriott szállodaláncot

2022-07-12 2787

A Marriott International szállodaóriás megerősítette, hogy újabb adatszivárgás történt, miután egy ismeretlen fenyegetőző ellopott 20 gigabájtnyi személyes adatokat tartalmazó fájlt – írja a Bleeping Computer. A támadók csak a lánc egyik szállodája, a BWI Airport Marriott adataihoz jutottak hozzá, és csak korlátozott ideig fértek hozzá a hálózathoz.

„Ez az incidens csak egy ingatlant érintett. A hacker nem jutott hozzá a Marriott törzshálózatához. Az érintett ingatlan egyik eszközéhez való hozzáférés csak körülbelül hat óráig tartott” – mondta a Marriott szóvivője a BleepingComputernek. „A hacker szociális manipulációt használt, hogy rávegye az egyik munkatársát a szállodában, hogy hozzáférést biztosítson a partner számítógépéhez.”

A jogsértés során ellopott 20 gigabájtos dokumentumok kevésbé érzékeny belső üzleti fájlokat és néhány hitelkártya-információt tartalmaztak. A Marriott azonban még nem nyilatkozott arról, hogy a fenyegetettség szereplője kiszűrte-e a szálloda vendégeihez vagy alkalmazottaihoz tartozó információkat.

A teljes cikk: Meghackelték a Marriott szállodaláncot

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság