Nyomtatás

A big datában rejlő lehetőségek az MSZÉSZ közgyűlésén

2021-11-12 856

A Grand Hotel Esztergomban az MSZÉSZ közgyűlésének második napján a résztvevők megismerkedhettek az adatvezérelt turizmusirányítás lehetőségeivel.

A naprakész adatok hatékony segítséget nyújtanak a döntéshozatal során - mondta Juhász Szabolcs, a Magyar Turisztikai Ügynökség turizmusszakmai igazgatója az MSZÉSZ november 11-i közgyűlésén. Rövid köszöntőjében a szakember többek között elmondta, a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adataira nemcsak a fejlesztési döntések, hanem a marketingkommunikáció is hatékonyan támaszkodhat.

Kiemelte még, milyen fontos, hogy mostantól a vendéglátóhelyek és a turisztikai attrakciók is csatlakoznak az NTAK rendszeréhez.
A hazai szálláshelyek pedig – függetlenül a szálláshely méretétől és típusától – a jövőre induló kötelező szálláshely-minősítési rendszer bevezetésével egy átlátható kínálat részeként jelennek majd meg.

MSZÉSZ: sikerek és célok

Baldauf Csaba, az MSZÉSZ elnöke beszámolójában először az érdekvédelmi szervezet lobbitevékenységét vázolta. Elmondta többek között, hogy sikerként könyvelhetik el az USA-ból érkezők beutazási feltételeinek könnyítését, ugyanakkor még nem sikerült elérni, hogy a Magyarországra való belépés feltételeivel azonos – 72 órás, negatív PCR-teszt – elbírálás alá essenek az üzleti rendezvények résztvevői.

A teljes cikk: A big datában rejlő lehetőségek az MSZÉSZ közgyűlésén

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság