Nyomtatás

CheckINN: Tehetségmenedzsment felsőfokon

2024-02-02 557

Az MTSZA ötödik éve működő CheckINN programjának keretében 2024-ben zárult le a 9. turisztikai innovációs verseny. Az eredményekről és a tehetséggondozásról Princzinger Péterrel, a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány kuratóriumi elnökével beszélgettünk.

 Miért kell hangsúlyt helyezni a folyamatos megújulásra és innovációra a hazai turizmusban?

Ha el akarnám viccelni a kérdést, akkor azzal a mondással válaszolnék, hogy „az életben egy állandó dolog van: a változás". De ez egyáltalán nem vicc. Az életképesség – a gazdaságban: versenyképesség – egyet jelent az alkalmazkodóképességgel. Az marad életben, az lesz üzletileg is sikeres, aki a leggyorsabban, a legügyesebben, a leghatékonyabban képes alkalmazkodni a folyamatosan változó környezethez, és ezt a képességét tartósan fenn is tudja tartani.

Ez igaz minden gazdasági ágazatban, így a turizmusban működő vállalkozásokra is. Nem kérdés tehát, hogy önmagában a régi rutinok ismételgetése hosszú távon nem lehet eredményes stratégia. Fontosak a jól bejáratott folyamatok, de ugyanilyen fontos, hogy ezeket bizonyos időközönként meg tudjuk újítani, vagy adott esetben teljesen új utakon el tudunk-e, el merünk-e indulni.

Az innovációk megítélése sokszor ellentmondásos, mivel egy-egy később sikeresnek bizonyuló újítás a születése pillanatában általában valami szokatlan, esetenként a status quo-t feszegető vagy más módon formabontó, meghökkentő ötlet.

A teljes cikk: CheckINN: Tehetségmenedzsment felsőfokon

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság