Nyomtatás

Mégis rozsdaövezetté nyilvánította a törökbálinti halastó területét a kormány, jöhet az 500 lakásos társasház

2023-10-09 690

Halastó helyén épülhet lakópark Törökbálinton, miután a polgármester és a helyiek tiltakozása ellenére a kormány a múlt héten váratlanul rozsdaövezeti akcióterületté nyilvánította az egykori bánya és téglagyár területét.

Petíciót indítottak

„Ismert gazdasági szereplő vásárolta fel a volt Téglagyár területét, és 500 lakásos lakóparkot akar építeni négyszintes épületek tömkelegével” – írják egy friss petícióban. A kezdeményezés leiratában foglaltak szerint a beruházó kérvényezte a rozsdaövezeti akcióterületté nyilvánítást a kormánytól. 

Nincs szava az önkormányzatnak

Ahogy írtunk róla, a rozsdaövezetté nyilvánítás azért lényeges a beruházó számára, mert egyrészt így jelentős adókedvezményt kap a lakásépítésekre, másrészt, ha a kormány úgy dönt, akkor az önkormányzat már nem szólhat bele semmibe a beruházással kapcsolatban.

A teljes cikk: Mégis rozsdaövezetté nyilvánította a törökbálinti halastó területét a kormány, jöhet az 500 lakásos társasház

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság