Nyomtatás

A kiskereskedelmi visszaesés vall a recessziós károkról a briteknél

2024-04-22 405

A brit kiskereskedelmi forgalom váratlanul megtorpant márciusban, miután az árérzékeny vásárlók visszafogták az élelmiszerekre és az áruházakban történő kiadásaikat.

A brit kiskereskedelmi forgalom az előre jelzett növekedéssel szemben megtorpant márciusban. A Nemzeti Statisztikai Hivatal jelentése szerint az eladott áruk mennyisége változatlan maradt a februári 0,1%-os felülvizsgált növekedést követően, ami elmaradt a közgazdászok 0,3%-os növekedésre vonatkozó várakozásától. A kiskereskedelem gyenge teljesítménye tovább erősíti a tavalyi recesszióból való lassú kilábalás bizonyítékait, mivel a fogyasztók a megélhetési költségek válságával küzdenek – írja a Bloomberg.

Míg egyes ágazatok, például a barkácsáruházak, bútorboltok, benzinkutak és ruházati üzletek növekvő eladásokról számoltak be, ezt a jó teljesítményt ellensúlyozta az élelmiszereladások és az áruházi kereskedelem visszaesése, ahol a kiskereskedők a magasabb árakra hivatkoztak, mint a forgalmat csökkentő tényezőre – mondta Heather Bovill, az ONS vezető statisztikusa.

A teljes cikk: A kiskereskedelmi visszaesés vall a recessziós károkról a briteknél

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság