×

Megjegyzés

Előbb be kell lépned

Nyomtatás

Szigorításra számíthatnak a hazai e-kereskedők

2023-08-15 778

Tovább nehezítheti a hazai webshopok, bioboltok és sok más bolt helyzetét egy új törvénymódosítás. Egyre nehezebbé teszi a hazai webáruházak helyzetét a külföldi e-kereskedők előretörése, sok esetben az ő termékeiket és oldalaikat preferálják a vásárlók a magyar webshopokkal szemben. Tovább nehezíti az étrend-kiegészítőket, vitaminokat és bio termékeket árusító kereskedők helyzetét, hogy a jövő évi költségvetési törvényben lehetőséget biztosít a törvényhozóknak, hogy a már terápiás dózisú hatóanyagot tartalmazó étrendkiegészítők és vitaminok csak a patikákban lesznek elérhetők (esetleg bizonyos üzletekben). Jánvári András, a multi-vitamin.hu ügyvezetője szerint ez a rendelkezés az egész piac helyzetét elbizonytalanítja, amely már egyébként is visszaesésben van a korábbi évekhez képest. 

„A jelenlegi környezetben jól látszik az, hogy míg a hazai webshopok egy része – bár hozzá kell tennem, hogy sajnos egyre kisebb része – odafigyel, hogy miket forgalmazhat, minek van Magyarországon engedélye, addig a külföldi webshopokat senki nem kéri számon” – mutatott rá Jánvári András, e-kereskedelmi szakértő. „Ezek az oldalak megtehetik, hogy jelenleg Magyarországon nem forgalmazható összetevőjű termékeket árusítanak, ezáltal pedig a hazai webshopok hátrányba kerülnek” – tette hozzá. Ennek természetesen megvannak a negatív hatásai, hiszen akik úgy döntenek, hogy nem követik a szabályokat, kétes eredetű termékeket is árusíthatnak csak azért, hogy versenyben maradjanak. „Sajnos az a tendencia, hogy egyre több webshop kezdte belistázni ezen forgalmazók termékeit, és míg a fizikai üzlettel rendelkező boltok nem vállalhatják be a belistázást és a büntetést, addig online ezt sokan vállalják. Jó eséllyel a hatóságoknak nincs kapacitása ezek ellenőrzésére, így a vásárlókhoz olyan termékek kerülhetnek, amelyeket egyébként nem is lehetne árusítani hazánkban” – hangsúlyozta a szakértő. 

A teljes cikk: Szigorításra számíthatnak a hazai e-kereskedők

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság