Nyomtatás

Új kutatást indított a LEO - Milyen hatása van a koronavírusnak az épületüzemeltetésre?

2021-02-26 364
A Létesítménygazdálkodási és Épületüzemeltetési Szolgáltatók Országos Szövetsége (LEO) új kutatást indított a koronavírus hatásainak mérésére (LVKVI) és utólagos elemzésére. A LEO által 2014-ben elindított hangulatindex (LVHI) kérdései alapján a létesítménygazdálkodási szolgáltató szervezetek vezetőitől kértek adatokat az adott hónap tényadatairól.
A 2021. Q1-es 49,85-es LVHI várakozások után a LEO megkérdezte az FM vezetőket a 2021. januári időszak tényadatairól. Az 1. havi LVKVI index 48,39 pont lett, amely visszatükrözi az FM iparágra jellemző szezonalitást.

Az erős év végi hajrát minden évben egy "csendes" évkezdet követi.

Ezt támasztják alá a vezetők által adott szöveges értékelések is. A tavaly márciusi visszaesést magyarázó sokkhatást követően áprilisban, májusban az alacsony felhasználószámmal működő épületek üzemeltetési költségei csökkentek. Az újranyitást követően visszaálló épület kihasználtság jótékonyan hatott az üzemeltetési szektor bevételeire. A csökkentett szolgáltatások szinte mindenütt visszaálltak a vírus előtti szintre. A szokásos év végi hajrát a sokéves trendeknek megfelelő évkezdet követi.

A pandémiás helyzet egyelőre nincs erős negatív hatással az FM szektorra,

ugyanakkor a megrendelői bizonytalanság, a november elején hozott kormányzati intézkedések hatása érezhető feszültséget generál a piaci szereplők életében.

A teljes cikk: Új kutatást indított a LEO - Milyen hatása van a koronavírusnak az épületüzemeltetésre?

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság