Nyomtatás

Viszlát home office, vissza az irodába? Mark Zuckerberg elemzése után sok vállalkozás elgondolkodhat a távmunkán

2023-03-17 683

Mark Zuckerberg a Covid-járvány kellős közepén még azt mondta, hogy a Facebook a leginnovatívabb vállalat lesz a távmunkában, úgy tűnik azonban, mégsem eszik olyan forrón azt a kását. Az azóta Meta néven működő cég egy belsős kutatási anyagából kiderült ugyanis, mégis vannak előnyei az irodai munkavégzésnek.

Mark Zuckerberg, a Facebookot birtokló Meta vezetője szerint egy, a cég működését vizsgáló adatelemzés eredménye alapján jobban teljesítenek azok a dolgozók, akik hagyományos módon csatlakoztak a céghez, mint azok, akik a kezdetektől fogva távmunkában dolgoznak. Az elemzésből az is kiderül, hogy azok a mérnökök, akik pályájuk elején járnak, jobban teljesítenek, ha hetente legalább három napot az irodában töltenek – összegzett a TechCrunch.

Zuckerberg szerint az irodában töltött idő segítheti, hogy a munkavállalók gyorsabban dolgozzanak és mélyebb kapcsolatot alakítsanak ki egymással.

A TechCrunch szerint ezt a dolgot hátráltathatja, hogy a Meta egy robosztus vállalat, amelynek meg kell találnia az utat az átálláshoz. Ezen a téren jobban teljesíthetnek azok a cégek, amelyek már a kezdetektől fogva támogatják a home office lehetőségét.

Bár a jelek szerint a Meta az irodai visszatérés felé tereli a maradék dolgozóját, a távmunka lehetősége valószínűleg nem fog megszűnni, Zuckerberg ugyanis kijelentette, elkötelezett a hibrid munkavégzés mellett.

I Forrás: hvg.hu

 

A belső hatékonyságot vizsgáló jelentés részleteit akkor árulta el Zuckerberg, amikor bejelentette, hogy a Meta a korábbi 11 ezer munkavállalója után most újabb 10 ezer embernek mond fel. A cég vezetője szerint számos olyan módszert vizsgáltak a vállalatnál, amely képes azt hatékonyabban működővé tenni. Ebbe beletartozik az alacsony prioritású projektek kilövése, valamint a középvezetői réteg megnyirbálása.

A távmunkát a koronavírus-járvány kitörése után más cégekhez hasonlóan a Meta is lehetővé tette. Igaz, akkor még arról beszélt Zuckerberg, hogy ezen a téren a leginkább előremutató vállalat lesz a Meta.

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság