2022. január 27., csütörtök - Angelika

Irodapiac

Így épülnek Az Év Irodái – mesélnek a korábbi győztesek

2021-11-30 261

Az őszi OfficeUP és a HRFest közös rendezvényén találkozhattak az irodapiac szereplői és a munkavállalói igényeket ismerő HR szakemberek, hogy egymás tapasztalataira építve hatékony megoldásokat dolgozzanak ki a munkavállalói élmény fejlesztésére. Ezzel a céllal ültek egy asztalhoz a 2020-as Az Év Irodája verseny legjobbjai is.

Tóth Tímea a DVM group képviseletében a BP új, Agora Budapestben kialakított iroda projektjét vezette, ami Az Év Fenntartható Irodája díjat nyerte el, ugyanakkor a DVM group Az Év Belsőépítész cége és a Property Award zsűrijének köszönhetően az Év Kivitelező cége díjat is megkapta ebben az évben. Nagy Viktor az Immofinanz oldaláról a myhive prime flex offices projektet képviselte, amit Az Office Branding kategóriában talált legjobbnak a zsűri. Csillag Tibor pedig Az Év Irodája díj győztes BioTech USA székház építészeként engedett bepillantást a kulisszák mögé.

A beszélgetést moderátorként tovább színesítette a megmérettetés új zsűrielnöke, Cs. Kovács Nikolett is, aki korábban nevezőként került kapcsolatba a versennyel, majd a dobogó minden fokát bejárta győztesként. Ennek köszönhetően jól ismeri az iroda kialakítási folyamat lépéseit, és tisztában van azokkal a tényezőkkel, amelyek elengedhetetlenek egy valóban jól működő munkaterület léterhozásához. Nem véletlen tehát, hogy a megbízó és a szolgáltatók közti együttműködés oldaláról indította a témát.

A győztesek egészen más léptékű cégektől érkeztek, ráadásul szakterületüket tekintve is széles perspektívát képviseltek, abban mégis egyetértettek, hogy a megrendelőkkel való munka során a pandémiától függetlenül elengedhetetlen a szoros kapcsolat kialakítása a hatékony és jól működő végeredmény érdekében. “Együtt kell lélegezni a megbízóval, de nem csak a vezetőséggel, hanem a dolgozókkal is. Korábban a tér és az iroda hozzáadott értékéről beszéltünk, most viszont egyértelműen az ember került a középpontba. A munkahelyek kialakításakor a hibrid munkavégzés támogatása a fő cél, a siker érdekében azonban mindenki más eszközöket vet be.”

hroffice2

Csillag Tibor egy meghívásos pályázat elnyerését követően, a BioTech székház miatt költözött a fővárosba Pécsről, hiszen a megállapodás szerint a legapróbb részleteket is megtervezte, majd végig felügyelte a kivitelezést is. Az átadott épületben jelenleg hetente 3 szabadon választott napot töltenek a munkatársak, és a tapasztalatok azt mutatják, hogy jól működik a rendszer. A folyamat a járvány kitörése előtt indult, azonban magát a tervezést nem befolyásolták a koronavírussal járó változások, bár ez nem tekinthető általános igazságnak, inkább a megbízó vállalat tevékenységétől függ.

Azokra a módosításokra, amiket mégis eszközöltek, a cég struktúra fejlődés miatt volt szükség. Az alsó szintre például eredetileg óvoda kialakítását tervezték, azonban a dolgozói igények félmérését követően szociális együttlétre alkalmas étkezővel váltották ki az eredeti elképzelést. A közösségi terekre egyébként is nagy hangsúlyt f fektettek a koncepcióban, így valóban sikerült támogatni a spontán találkozásokat.

A BP iroda tervezése során az ügyfél igények feltérképezésében szervesen részt vett az ügyfél oldaláról a HR és a facility osztály, sőt a dolgozók is. A nagyjából 1,5 évet felölelő folyamat során a tervezők egy munkahelyi management programot is kaptak sorvezetőként, ami gyakorlatilag egy olyan kutatást takart, melynek során a BP felmérte az iroda működéséhez szükséges tereket, térkapcsolatokat és funkcionális sémákat, a DVM group pedig erre fűzte fel a belsőépítészeti koncepciót.

hroffice3

A továbbiakban egyrészt a BP projekt tanulságaként, másrészt a pandémiára való reacióként kezdték el kidolgozni a DVM Discovery névre keresztelt saját kutatásukat, ami a megrendelők monitorozására szolgáló 3 lépcsős interjú sorozatot jelenti. Ennek keretében először a felső- és középvezetőkkel, illetve a munkavállalókkal beszélgetnek személyesen, majd egy igény szerint online vagy személyes workshop keretében dolgoznak tovább. A folyamat zárásaként pedig a tervezés alapjául szolgáló konklúziók meghatározása történik.

A pandémia hatalmas változásokat generál, amiket csak úgy lehet követni, ha reflektálnak a változó megrendelői igényekre. A koncepciót tekintve a BP irodájában is fontos szerepet kapott a közösségi tér, ezért a három szárnyat, amiben a munkaterek helyezkednek el, középen konyhával és játszótérrel kötötték össze. Felismerték ugyanis, hogy a járvány után még erősebb igény van a szociális kapcsolódásra, ezért fognak bejárni a dolgozók az irodába.

A myhive projekt esetében az Immofinanz egészen más oldalról közelített a siker felé, hiszen itt a piaci igények megelőzéséről beszélhetünk. A koncepció alapkövét ugyanis már 2015-ben letették, melynek keretében már akkor a közösségépítést és a különleges élményt helyezték a középpontba, amikor a piaci trendek között még közel sem kapott ekkora reflektorfényt a téma.

Az évek során alaposan kidolgozott elképzelés második szintjének magyar piaci implementációja egybeesik a pandémia időszakával. Az ötletet tehát nem a járvány szülte, ugyanakkor a helyzet megerősítette a létjogosultságát. A legtöbb vállalat a hibrid munkavégzés képlékenysége miatt jelenleg nem tudja megmondani, hogy mekkora irodatérre van szüksége, tehát nagy az igény a rugalmasan alakítható, jó minőségű megoldásokra.

hroffice4

A puding próbája az evés

Az igények megközelítése és feltérképezése tehát eltérő, a siker mégis minden esetben használat közben dől el, amikor a dolgozók birtokba veszik a teret. A BP iroda esetében például 1 év után kezdődik a konklúziók levonása, amikor a DVM group újra interjúkat készít a megrendelővel, hogy kiderítse mi működik, mi nem és mi az, amit a Coviddal kapcsolatos változásként kell kezelni. A folyamat során a belsőépítészeti és menedzsmenthez kapcsolható szempontokat monitorozzák.

A DMV group számára nem újdonság a győzelem, hiszen korábban a Transferwise irodával már felírták a nevüket a legjobbak listájára. A BP esetében alapvetően nem volt cél, a nevezés, ugyanakkor a tervezés során már érezhető volt, hogy kiemelkedő eredmény fog születni, ami esélyes lehet a díj elnyerésére. Az Immofinanz szintén állt már a dobogó tetején. A 2020-as díjhoz hasonlóan 2010-ben és 2018-ban is hatalmas elismerésként élték meg, hogy a zsűri és a piac elismerte a csapatuk munkáját egy olyan megmérettetésen, ami az elmúlt több mint 10 év alatt jelentős presztízzsel rendelkező versennyé vált.

Csillag Tibor számára is kimondottan nagy öröm volt a győzelem, hiszen Az Év Irodája verseny volt az első, amin elindult, és a siker visszaigazolta számára, hogy jó úton jár. Emellett a saját személyiségét és a cégét is formálta, hiszen branddé változtatta az iroda nevét, ami nagy hatással van az életére. A BioTech USA külkereskedelmi igazgatója, Lévai Bálint a győzelem után kiemelte, hogy kollégák nélkül az irodaház csupán egy üres épület. Ezzel alátámasztotta azt a szellemiséget, hogy egy dolog felépíteni egy komplexumot, de az teszi fel a koronát, ha benne vannak azok az emberek, akiknek készült.

A résztvevők véleménye alapján tehát egyértelmű, hogy a projekt méretétől függetlenül elengedhetetlen, hogy a szolgáltatók együtt lélegezzenek a megrendelővel vagy egy lépéssel előtte járva már kész megoldást kínáljanak a felmerülő igényekre. A díjazás pedig mindenkinek elismerésül szolgál, de valójában a piac fejlesztése a legfőbb cél. Éppen ezért az irodapiac és a HR szakma számára is hiánypótlóként hatott az esemény, ahol találkozhatnak az igények és ezekre rezonálhatnak a megoldások.

| Forrás: realista.ingatlan.com

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 


 

Tipp

Időrendben

« Január 2022 »
H K Sze Cs P Szo V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Tartalom galéria

A vendéglátóhelyek harmada idén lehúzza a rolót

A vendéglátóhelyek harmada idén lehúzza a rolót

More details
Kínai újév, Covid és téli olimpia – mire számíthatnak az ellátási láncok az év elején?

Kínai újév, Covid és téli olimpia – mire számíthatnak az ellátási láncok az év elején?

More details
Digitális nomádként saját maga ügyfele lesz az Airbnb vezérigazgatója

Digitális nomádként saját maga ügyfele lesz az Airbnb vezérigazgatója

More details
Csapody Balázs: Akkor is volt munkánk és motivációnk, amikor zárva kellett tartani

Csapody Balázs: Akkor is volt munkánk és motivációnk, amikor zárva kellett tartani

More details
Feléledt a bérlakások piaca, ismét jöhetnek a járvány előtti árak

Feléledt a bérlakások piaca, ismét jöhetnek a járvány előtti árak

More details
Működnek őseink ötletei: vadászgörények és kutyák a rágcsálók ellen

Működnek őseink ötletei: vadászgörények és kutyák a rágcsálók ellen

More details
Biznisz az ingatlanban, PP Konferencia – 2022. február 24.

Biznisz az ingatlanban, PP Konferencia – 2022. február 24.

More details
Átlépte az ötszázezret a dubaji világkiállítás magyar pavilonja látogatóinak száma

Átlépte az ötszázezret a dubaji világkiállítás magyar pavilonja látogatóinak száma

More details
Innováció az építőipari beruházások tervezésében

Innováció az építőipari beruházások tervezésében

More details