Nyomtatás

Három év után újra intralogisztikai szakkiállítás

2022-08-19 1051

A csomagolás egyre fontosabb szerepet játszik a logisztikában és az ellátási lánc menedzsmentben. A csomagolásnak biztosítani kell, hogy az áru minimális helyet foglaljon a szállításnál, és a lehető legkönnyebben és hatékonyan legyen kezelhető. Az intralogisztika háromnapos nemzetközi szakvásárán 39 országból 1500 kiállító, valamint 50 000 látogató vett részt. A csomagolóipar bemutatói jól tükrözték az aktuális trendeket. Fókuszban álltak a nyersanyagforrás-kímélő anyagok, térfogatoptimalizáló és újrahasznosítható csomagolások, valamint a nagy teljesítményű gépek az igény szerint testreszabható csomagolásokhoz.

A növekvő anyag-, csomagolás-, szállítás- és energiaköltségek sok vállalatot egyre inkább korlátok közé szorítanak. Emellett egyre nagyobb igény mutatkozik a fenntarthatóság iránt, az ökológiai lábnyom csökkentése fontos cél. A szükséges költségmegtakarítások és a fenntartható gazdálkodás az újrafelhasználható, újrahasznosított anyagok és többutas megoldások iránti kereslet növekedését eredményezik. Azok az automatizált csomagológépek is keresettek, amelyek egyedi csomagolásgyártást kínálnak igény szerinti megoldásokkal és optimalizált forrás-felhasználással. A felhasználók ugyanis láthatóan csökkentik fogyasztásukat, tudatosabban, hatékonyabban és takarékosabban használják a csomagoló- és töltőanyagot.

Papírcsomagolás fröccsöntési eljárással

A De-Pack GmbH új, fenntartható csomagolóanyagokat mutatott be. A műanyag csomagolások mennyisége jelentősen csökkenthető környezetbarát, újrahasznosítható vagy akár biológiailag lebomló csomagolási alternatívákkal. A fröccsöntési technológia jól ismert műanyag alkatrészek gyártására. Papír fröccsöntése esetén a műanyag szemcsék helyett papírpépből és növényi keményítőből készült papírhab keveréket fröccsöntenek egy erre a célra kialakított szerszám segítségével. Ennek a cellulózfeldolgozási technológiának az alkalmazása lehetőséget ad a csomagolóiparnak arra, hogy a korábbi műanyag csomagolásokat hatékonyan helyettesítő termékeket állítson elő, amelyek alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátással rendelkeznek, megújuló és biológiailag lebomló alapanyagokból készülnek.

A papír fröccsöntés környezetbarát és egyedi tervezésű fröccsöntött alkatrészek vagy csomagolási megoldások előállítására alkalmas. A termékeket szabadalmaztatták, és reinpapier® márkanéven kerültek forgalomba. A papír fröccsöntési eljárással előállított papírcsomagolás nagy előnye a hatékony, nagy méretpontosságú gyártás. További pozitív termékjellemzők a kis tömeg (akár 50%-kal kisebb tömeg, mint a hasonló műanyag csomagolásoké) és a teljes újrahasznosíthatóság a használat végén.

Továbbá a papírhabos csomagoláshoz nincs szükség további fóliacsomagolásra, mivel a fröccsöntött alkatrészek anyaga és felülete pormentes és antisztatikus. A papírhab anyag bármilyen környezetbarát színre színezhető (élelmiszerekhez is biztonságos). A fröccsöntött darabok nyomtathatók, feliratok, logók elhelyezésére alkalmasak. A papírból a különleges fröccsöntési technikával mérettartó csomagolás készül, amely sterilizálható, komposztálható és gamma-besugárzás után élelmiszerekhez is alkalmazható.

A teljes cikk: Három év után újra intralogisztikai szakkiállítás

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság