Nyomtatás

Digitalizáció az ingatlanpiacon? Jön az idei Proptech Hungary konferencia

2023-04-04 836

A digitalizáció körbe vesz minket, a mindennapi életünkre gyakorol hatást, amikor a közösségi médiát nézzük, streaming szolgáltatót választunk vagy éppen online vásárolunk. Adatok millióit juttatjuk el valakinek, aki ezeket elemzi, majd alakítja termékét, szolgáltatását, optimalizálja működését, kommunikációját. Az ingatlanpiac sem maradhat ki a digitalizációból, mert óriási versenyhátrányba kerülhetünk, ha nem lesznek adataink, vagy nem nálunk lesznek az adatok.

Az ingatlan életciklus számos területét érinti a digitalizáció a tervezéstől kezdve az építésen át a kivitelezésig, az üzemeltetésig, illetve használatig. Ezek a témák mind-mind szerepelnek az idei Proptech Hungary konferencia tematikájában, amely május 18-án kerül megrendezésre.

A konferencia célkeresztjében a digitális transzformáción kívül az ESG és a jövő digitális megoldásai állnak majd, de fontosnak tartják bemutatni a jelen tapasztalatait is. A szervező nagy hangsúlyt fektet arra, hogy különleges és értékes legyen a tartalom, ezért Angliából, Belgiumból, Hollandiából, Norvégiából, Németországból, Csehországból, Szlovákiából, Auszriából, Romániából, sőt még Olaszországból is hívtak meg előadókat.

Az esemény házigazdája James Dearsley lesz, aki több mint 10 éve foglalkozik digitális transzformációval, és speciális nemzetközi kitekintésében beszámol a legújabb innovációkról, érdekességekről a piacon. 

Szó lesz az EU irányelvekről, ESG mérésről, okos irodaházról, energiahatékonyság optimalizálásáról, irodaterületek használatának méréséről, funkciójának változásáról, a lakóingatlanokat ért technológiai változásokról, de egy tech konferenciáról nem maradhat el a generatív mesterséges intelligencia, a chat gpt hatásai az ingatlanpiacra, criptoról, metaverse-ről.

„Nagyon sok minden változott az első 2018-as Proptech konferenciához képest, már sokkal tisztábban látják a piac résztvevői is, hogy mire van szükségük. A poszt covid helyzet még mindig hatással van az ingatlanpiacra, felértékelődött a mérhetőség, egyértelműen kiderült, hogy az ingatlanok hatékonyabban használhatók a digitális és fenntartható megoldásokkal. A változás korát éljük, azok fognak előnyt kovácsolni a kiszámíthatatlan változásokból, akik minél előbb elkezdik használni és integráltan beépítik mindennapi működésükbe a technológiát, akik mérik teljesítményeiket, gyűjtik és elemzik az adatokat” – mondta Kalmár Zoltan, a rendezvényt szervező ProptechZoom alapítója.

A digitalizáció egyre inkább a előtérbe kerül a legtöbb ingatlanpiaci cégnél, az elmúlt fél évben számos kivitelező, vagy fejlesztő cég tett nagy lépéseket, hogy cégen belül felelőse legyen a technológiai innovációnak, vagy vizsgálnak különböző proptech megoldásokat.

I Forrás: realista.ingatlan.com

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság