Nyomtatás

Top 10, 2022-ben újrahasznosított építészeti projekt

2022-12-14 903

A brit Dezeen magazin 2022-es évértékelőjében összegyűjtötte az év 10 legszembetűnőbb építészeti újrahasznosított projektjét, többek között egy teheráni művészeti múzeum, illetve a magyar származású Breuer Marcel által tervezett szálloda is szerepel a listán.

Az építészetben inkább az újat ünnepeljük, de az építkezések éghajlati hatásaival kapcsolatos aggodalmak egyre nagyobb érdeklődést váltanak ki az olyan projektek iránt, amelyek a meglévő struktúrákat igyekeznek újra felhasználni. Az ambiciózus átalakítások, a gondos felújítások és a finom restaurálások közül íme 10 olyan munka, amelyek 2022-ben kiemelkedtek a mezőnyből:

Argo Factory, Irán; Ahmadreza Schricker Architecture North

Az 1920-as években sörgyárként megnyitott, Teherán központjában található Argo Factory az Ahmadreza Schricker Architecture North amerikai stúdió által végzett felújítást követően 1979 óta az első új magánművészeti múzeum lett az iráni fővárosban. A projekt, amelynek során az egykori gyárat egy sor jellegzetes betontetővel fedték le, a Dezeen Awards-on a 2022-es év építészeti projektje lett.

 A teljes cikk: Top 10, 2022-ben újrahasznosított építészeti projekt

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság