Nyomtatás

Meg se érzik a befektetők a romló gazdasági hangulatot - Lefelé száguldanak a hozamok az ingatlanpiacon

2022-05-03 703

2021-ben a hazai befektetési piac 1,2 milliárd eurós forgalmat ért el, ami 17 százalékos növekedés a 2020-as adathoz képest. A forgalom jelentős részét (56 százalékát) néhány nagy összegű tranzakció adta, 67 százaléka pedig hazai befektetőkhöz kötődött - olvasható az MNB kereskedelmiingatlan-piaci jelentésében. A befektetési piac kínálati oldalán az eladó ingatlanokból hiány van, ami a hozamok csökkenését eredményezi. A 2020-as megtorpanást követően, 2021-ben a KKE régió legtöbb országában visszatért a hozamok csökkenő tendenciája, az éves befektetési forgalom pedig 3 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

Erősen csökkennek a hozamszintek

2021-ben a kereskedelmiingatlan-piac befektetési forgalma 1,25 milliárd eurót ért el, ami a 2019-es forgalomhoz képest közel harmadával kevesebb, 2020-hoz képest viszont 17 százalékos növekedést jelent. A tranzakciók átlagos értéke közel 25 millió euró volt, ami 17 százalékkal meghaladja a 2020-as tranzakciók átlagát. 2021-ben nyolc nagyobb (50 millió eurót elérő vagy meghaladó) összegű adásvételi tranzakció történt, amelyek a teljes befektetési forgalom 56 százalékát adták.

A teljes cikk: Meg se érzik a befektetők a romló gazdasági hangulatot - Lefelé száguldanak a hozamok az ingatlanpiacon

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság