Nyomtatás

A Wing 35 millió euróból refinanszírozza az Airport City megvásárlását

2022-03-21 705

A Wingholding Zrt. 35 millió eurós hitelből refinanszírozza az Airport City logisztikai park megvásárlását – közölte a társaság. A Wingholding tájékoztatása szerint a közvetett tulajdonában lévő LOGIWIN Ingatlanfejlesztő Kft. hitelkeret szerződést írt alá az Erste Bank Hungary Zrt.-vel 35 millió euró összegben.

A hitel célja az Airport City logisztikai park vételárának refinanszírozása. A Wing csoport januárban jelentette be, hogy megvette az Airport City logisztikai parkot, a csaknem 12 hektáros telken található üzleti park mintegy 44 ezer négyzetméternyi modern raktárépületet és 8 ezer négyzetméternyi irodaterületet foglal magában hat meglévő, illetve egy építés alatt álló épületben. Az ingatlanfejlesztő és -befektető cég tájékoztása szerint a CPI csoporttal kötött tranzakció révén az ingatlanvállalat prémium minőségű ipari parkkal erősíti pozícióját a budapesti ipari és logisztikai piacon.

A tranzakció rekordalacsony, 5,6 százalékos hozamszinten valósult meg – közölték. Az Airport City a közlemény szerint jól illeszkedik a Wing meglévő ingatlanportfóliójába, mivel a vállalat több korábbi beruházása valósult már meg a térségben, a repülőtér vonzáskörzetében. Ezek a 2-es terminál mellett található ibis Styles Budapest Airport Hotel, vagy az ország legkorszerűbb pilóta- és légiutaskísérő képzési központja, amely a Wizz Air számára épült fel a közelben. A most megvásárolt logisztikai park mellett a Wing ipari portfoliójába tartoznak még az East Gate és East Gate PRO, valamint a Login üzleti parkok. A Wingholding Zrt. teljes átfogó eredménye 12,34 milliárd forint volt 2020-ban, az előző évi 18,96 milliárd forint után – ismertette a távirati iroda.

A zrt. és leányvállalatai – azaz a Wing csoport – 171,38 milliárd forint bevételt értek el 2020-ban. Ezen belül a befektetésekből származó bevételek 54,29 milliárd forintot, a vevői szerződésekből származó árbevételek pedig 117,08 milliárd forintot tettek ki. Egy évvel korábban a csoport befektetésből származó bevétele 17,54 milliárd forint, a vevői szerződésekből származó árbevétele pedig 23,94 milliárd forint volt.

I  Forrás: tozsdeforum.hu

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság