2020. szeptember 26., szombat - Jusztina

Versenypiaci hírek

IMMOFINANZ: a COVID-19 várható hatása a kiskereskedelemben

2020-03-25 325

Azon országok kormányzati hatóságai, ahol az IMMOFINANZ kiskereskedelmi ingatlanokkal rendelkezik és üzemeltet, nemrégiben korlátozásokat vezettek be és különféle intézkedéseket hajtottak végre a koronavírus (COVID-19) visszaszorítására

Ezek az intézkedések a mindennapi élet különféle aspektusait érintik, többek között a kiskereskedelmi létesítmények ideiglenes leállítása révén. Kivételt képeztek azok az áruházak, ahol alapvető termékek és szolgáltatások érhetők el, mint például a szupermarketek és gyógyszertárak, a postahivatalok, a bankok, az állateledel boltok stb. Néhány országban a nyilvános helyekre való belépés is korlátozva lett, vagy ezt elősegítő ajánlásokat fogalmaztak meg a hatóságok. Az IMMOFINANZ támogatja ezeket az intézkedéseket a közegészség és biztonság érdekében.

Az IMMOFINANZ állandó befektetési portfóliója megközelítőleg 4,7 milliárd eurót tett ki 2019. december 31-én: ebből körülbelül 3 milliárd euró, azaz 64% az irodai ingatlanok és 1,7 milliárd euró, vagyis a 35% a kiskereskedelmi ingatlanokat aránya.

A fent említett kormányzati korlátozások hatással lesznek az IMMOFINANZ kiskereskedelmi parkjaira az érintett országokban. Az IMMOFINANZ kiskereskedelmi egységeinek látogatottsága nagyon erősen indult, 2020. január elejétől március közepéig hasonlóan alakult a 2019-es számokhoz. A közelmúltban azonban a kormányzati intézkedések eredményeként visszaesés tapasztalható, amelyek mértéke országonként különbözőek az egyedi korlátozások függvényében.

Költséghatékony kiskereskedelmi koncepciók

A üzletek bezárása miatt bekövetkező hosszabb bevételkiesés negatív hatással lesz a kiskereskedők gazdasági helyzetére a teljes pénzügyi évre vonatkozóan. Ez az egyes bérlők számára nehéz költséghelyzetek kialakulásához vezethet. A bérlők számára azonban előnyösek lehetnek az IMMOFINANZ költséghatékony kiskereskedelmi koncepciói – a VIVO! bevásárlóközpontokban és a STOP SHOP kiskereskedelmi parkokban – az átlagos alacsonyabb bérleti és üzemeltetési költségek révén.

Az IMMOFINANZ aktív párbeszédet folytat a bérlőivel a kihívások közös kezelése érdekében, és nagyon komolyan veszi felelősségét a kiskereskedők, alkalmazottaik és ügyfeleik irányában.

Már bevezetett költségmegtakarítási intézkedések

Túl korai lenne becsülni a jelenlegi helyzet vagy az ideiglenes bevezetett támogatási intézkedések hatásait, amelyekről az IMMOFINANZ a jövőben dönt majd. A kiskereskedelmi üzletág potenciális bevételcsökkenésének átmeneti ellensúlyozásának érdekében készpénzalapú költségcsökkentési program került bevezetésre. Ez többek között a nem alapvető fontosságú beruházások elhalasztását, valamint az általános költségcsökkentést is magában foglalja. Ezenkívül kiértékelésre kerülnek majd a különféle nemzeti kormányok által bejelentett gazdasági támogatási intézkedések.

Az IMMOFINANZ csoport nagyon szorosan figyelemmel kíséri a fejleményeket, és folyamatosan elemzi a szükséges intézkedéseket - amelyek között partnereink és ügyfeleink egészsége és biztonsága kiemelt fontossággal bír.

Az IMMOFINANZ konzervatív tőke- és finanszírozási struktúrával rendelkezik, és megfelelő helyzetben van ahhoz, hogy gyorsan és rugalmasan reagáljon a jövőbeli kihívásokra. A nettó LTV (hitelfedezeti mutató) 2019. december 31-én körülbelül 43,1% -ra becsülhető, ami kissé elmarad a 2019. szeptember végi szinttől.

Forrás: irodakereso.info

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További híreinkből


 

 


 

Tipp

Időrendben

« Szeptember 2020 »
H K Sze Cs P Szo V
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Tartalom galéria

Ha nem szereti a maszkot, itt a megoldás

Ha nem szereti a maszkot, itt a megoldás

More details
Elérte legmagasabb pontját a Dózsa György úti irodaház

Elérte legmagasabb pontját a Dózsa György úti irodaház

More details
A hiteligénylést tervezők aránya  a 18-29 évesek körében kimagasló!

A hiteligénylést tervezők aránya a 18-29 évesek körében kimagasló!

More details
Mitől okos az okostégla?

Mitől okos az okostégla?

More details
Soha nem látott ostrom alatt a vállalati informatika

Soha nem látott ostrom alatt a vállalati informatika

More details
Mi vár a világra a koronavírus után? Itt van négy lehetséges forgatókönyv

Mi vár a világra a koronavírus után? Itt van négy lehetséges forgatókönyv

More details
Már mesterséges intelligenciával is követtek el csalást

Már mesterséges intelligenciával is követtek el csalást

More details
Adathalászat: ilyen támadásokra sem sokan számítanak

Adathalászat: ilyen támadásokra sem sokan számítanak

More details
Beethoven 2020 Bécsben

Beethoven 2020 Bécsben

More details