Nyomtatás

Tömegesen adják fel magukat az adócsalók

2010-02-16 1450
Önrevíziót nyújtanak be azok a német adózók, akik attól tartanak, hogy adataik szerepelhetnek a kormány által megvásárolni kívánt svájci CD-n. A mintegy másfél ezer Credit Suisse-ügyfél adatait tartalmazó lemezt 2,5 millió euróért kínálták fel Berlinnek, és már most biztosra vehető...
...,hogy annak révén több százmillió eurós bevételre tesz szert a szövetségi kincstár, illetve a tartományok – írta a VG Online. A Financial Times Deutschland értesülése szerint a múlt hét végéig egyedül Bajorországban 291 személy jelentkezett a hatóságoknál, holott egy héttel korábban még csak húsz esetről tudott a müncheni pénzügyminisztérium.

Hamburgban három nap alatt tízről 88-ra nőtt a bûnbánók száma, és az összesen 63 millió eurónyi eltitkolt jövedelemből 20 milliónyi bevételt remél a Hanza-város vezetése. Több más szövetségi államban is hasonló önrevíziós hullámot tapasztalnak, így országos szinten legalább 200 milliónyi hozadéka lehet a CD-vásárlásnak. A lemez megvásárlásáról szóló döntés megszületése után Wolfgang Schäuble pénzügyminiszter arra szólította fel a Svájcba kisíbolt pénzek gazdáit, hogy önrevízióval csökkentsék fizetési kötelezettségeiket.
 
 
(Forrás: www.168ora.hu)
Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kapcsolódó elemek

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság