Nyomtatás

Hajsza az eltûnt 400 millió után

2009-09-18 950
Egy Miskolcról Budapestre tartó pénzszállító autóban állítólag téglákkal helyettesítették a bankókötegeket, és ezt csak a célállomáson vették észre. Gyaníthatóan belső ember követhette el a bûncselekményt. A rendőrség nem is rablás, hanem lopás gyanúja miatt nyomoz.

Eddig ismeretlen körülmények között tûnt el több mint 400 millió forint a múlt héten Miskolc és Budapest között egy pénzszállító autóból, az ügyben nyomozás indult - számol be a Magyar Hírlap.

Az Index internetes újság úgy tudja, a Brinks pénzszállító cég kocsija egy miskolci bankból szállította volna a pénzt Budapestre, ám a célállomáson vették észre, hogy a bankókötegeket - az internetes lap meg nem erősített információi szerint - téglákkal helyettesítették.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese a Magyar Nemzetnek elmondta, a pénzszállító cég szeptember 7-én lopás miatt feljelentést tett, a nyomozást különösen nagy értékre elkövetett lopás gyanúja miatt indították.

Kárpáti Balázs, a Brinks Hungary Zrt. vezérigazgatója a hírt nem cáfolta, de nem nyilatkozik, míg tart a nyomozás.

Az Index úgy tudja: elképzelhető, hogy a bûncselekményt belső ember követhette el, erre utal az, hogy a pénz hiányát csak a célállomáson fedezték fel, valamint az is, hogy a rendőrség nem rablás, hanem lopás gyanúja miatt nyomoz.

 

(Forrás: www.hirado.hu)

 

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kapcsolódó elemek

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság