Nyomtatás

Vigyázat! Ismét aktív a gabonamaffia

2009-09-09 1013
Fizetés helyett közraktárakba szállítaná a búzát, aztán nevükre kerülne a termény, a gazda pedig pénz és gabona nélkül maradna. A mezőgazdászok szerint a trükkel a csalók a nyomott árakat és a pangó piacot használják ki. Somogyban 350 ezer tonna búza termett, a felvásárlók 31 ezer forintot ígértek tonnájáért.
Ennél többet, 38 ezret kínált egy veszprémi kereskedelmi cég a termésért. Ennyit ígért a magyaratádi Barátság Szövetség 4200 tonna búzájáért is, de fizetni nem akart érte - számolt be a kapos.hu. A 120 millió forintos üzletről még adásvételi szerződés aláírására sem volt hajlandó, csupán annyit ajánlott fel: egy közraktárba szállítja a gabonát. Így az már a veszprémiek nevére került volna, s a banktól is a kereskedők vehették volna fel a termésért járó összeget.


Hamarosan kell a hely a kukoricának, ezért sok felvásárló a korábbinál is alacsonyabb árat ajánl a termésért. A Somogy Megyei Területi Agrárkamara titkára szerint az országnak nincs mezőgazdasági stratégiája, ezért kerülhetnek kiszolgáltatott helyzetbe a gazdák. Mészáros József azt tanácsolja, ha el kell adni, mindenképpen számlával adják el az árut, és a mázsálás után fizessék ki a kamiont.
 
 
(Forrás: www.szabadfold.hu)
 
Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kapcsolódó elemek

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság