Nyomtatás

A kriptovilág messiása nem egyensúlyt hozott, hanem káoszt és sötétséget

2022-12-06 519

Az idei Super Bowl több szempontból is érdekes volt magán a meccsen túl is: voltak kötelező Los Angeles-i show-elemek, volt falunapra hajazó félidei show, a szüneteket pedig úgy uralták a kriptovalutákat népszerűsítő reklámok, hogy a sajtóban sokan Crypto Bowlként hivatkoztak az NFL idei döntőjére. Az általános üzenet nagyjából az volt, hogy a kripto a jövő.

Aztán eltelt bő fél év, jött a tőzsdei mélyrepülés és a globális recesszió, ami eléggé lehűtötte a kedélyeket a kriptopiacon. Általános katasztrófáról talán nincs szó, de a korábbi hurráoptimizmusnak nyoma sincs, és a befektetők sem pakolják már őrült lelkesedéssel kriptóba a pénzüket.

Elég furcsa visszanézni a februári videókat, különösen azt a kriptotőzsdés reklámot, ami rosszabbul öregedett, mint egy nyári szünet előtt az iskolatáskában felejtett tojásos szendvics. Ez volt az FTX, amelynek reklámjában Larry David, a Seinfeld egyik atyja fanyalgott olyan forradalmi eredményeken, mint a kerék, a holdra szállás és persze az FTX, ami saját magát szerényen csak a következő nagy dolognak nevezte, még ha David nem hitt is benne. Kilenc hónappal később, elég ironikus módon neki lett igaza: az FTX néhány viharos nap után csődöt jelentett, és azóta is egyre hihetetlenebb dolgok derülnek ki a cégről, illetve annak alapítójáról, Sam Bankman-Friedről. A kriptovilág megváltójáról kiderült, hogy ő minden idők egyik legnagyobb szélhámosa.

A teljes cikk: A kriptovilág messiása nem egyensúlyt hozott, hanem káoszt és sötétséget

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság