Nyomtatás

ISH 2023: Megoldások a fenntartható jövőért

2022-11-28 612

Milyen energiával fűtünk, mi biztosítja a higiéniai szempontból is tiszta levegőt és mennyi vízre van szükségünk? Az energiaszűke, a világjárvány és klímaváltozás tükrében ezek minden eddiginél égetőbb kérdések. A megoldásokat az ISH szakvásár kiállítói vonultatják fel 2023. március 13-17. között Frankfurtban.

2022-ben számos kapcsolódó iparágban újraindították a szakvásárokat, bizonyítva ezzel, hogy mennyire fontos és szükséges most és a jövőben is a személyes eszmecsere. A víz- és szennyvízszakma, a fűtés- és légtechnika innovációinak vezető seregszemléje 2023 márciusában nyitja meg újra a kapuit. Stefan Seitz az ISH igazgatója osztotta meg gondolatait arról, hogy miért jött el az ideje a küszöbön álló nemzetközi szakmai seregszemlének.

Gyorsan beköszönt az ISH 2023 megnyitása. Milyen reményekkel várja a küszöbön álló szakvásárt?

Stefan Seitz: Nagy örömmel, fokozott figyelemmel és izgatottan – azt hiszem, hogy pont ezzel lehet ezt a legjobban megfogalmazni. 2021-ben ugyan digitálisan megrendeztük az ISH-t, de egyszerűen hiányzott a személyes találkozás lehetősége. Éppen ezért is nagyon örülök annak, hogy felkereshetem a kiállítóinkat a standjaikon, hogy saját magam fedezhetem fel a fenntartható jövőt szolgáló újdonságokat és hogy ezekről közvetlenül is beszélhetek velük. Az ISH témái ugyanis tökéletesen megfelelnek az idők szavának. A szaniter-, fűtés- és klímatechnikai iparág nemzetközi viszonylatban is vezető szakvásárán a német és nemzetközi vállalatok vonultatják fel a piacérett ipari megoldásokat a víz-, fűtés- és klímatechnika területén. Másrészről viszont én is a valóság talaján járok és tudom, hogy most éppen geopolitikai vagy konjunkturális természetű külső tényezők befolyásolják az életünket. Ezért is most arra összpontosítok, hogy miként változik a helyzet, de alapvetően derűlátó vagyok.

Melyek a kiemelt témák?

Stefan Seitz: Az ISH 2023 jelmondata a „Megoldások a fenntartható jövőért”. Itt minden az olyan innováció körül forog, ami hozzájárul a klímavédelmi célok teljesítéséhez és biztosítja a lehetőséget az elérhető erőforrások felelősségteljes és egyben hatékony felhasználására. A fenntarthatóság a mindent meghatározó témánk. Ez köti össze az ISH Energy-t, ahol a hő- és légtechnika mutatkozik be az ISH Water-rel. Az Energy területén ez azt jelenti, hogy a jövőben nagyobb mértékben függetlenítjük magunkat a fosszilis energiahordozóktól, és hogy ütemesen kell növelnünk a megújuló energiaforrások arányát. A fenntartható hasznosítás és  az ellátásbiztonság viszont az ivóvíz tekintetében is kiemelt jelentőséggel bír. Az utóbbi rendkívül száraz és forró nyarak ezt látványosan szemléltették valamennyiünknek.
A víz tekintetében a fenntarthatóság a felhasznált anyagokra is vonatkozik – mind  az előállítás, mind pedig szerelés tekintetében. Ehhez tartozik a hatékony használati melegvíz-készítéstől a fürdőszobák hosszú távú kialakításáig. Mindezeket az összes nemzedékre és az összes lehetséges igényre célszerű tervezni.

A teljes cikk: ISH 2023: Megoldások a fenntartható jövőért

 

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság