Nyomtatás

Egyesek milliárdokat nyertek a Covidon, majd gyorsan elbuktak

2022-10-24 460

Valóban volt idő, amikor senki sem viselt melegítőnadrágot az ügyfelekkel folytatott Zoom-hívásokon. Vagy még csak nem is álmodtak arról, hogy használt BMW-t vásárolnak a Carvana.com-on. Vagy emlékeznie kellett, hogy melyik oltást - Pfizer, az első alkalommal? Moderna, másodszor? - kapták meg.

Alig három év alatt a Covid-19 mindent megváltoztatott: hogyan élünk, dolgozunk és játszunk, hogyan neveljük a gyerekeinket. És, mint kiderült, azt is, hogyan lehet hatalmas vagyont szerezni - és elveszíteni - gyorsabban, mint azt bárki is gondolta volna.

A Moderna Inc. vakcinájának bevezetése az alapvetően tudós/kutató Stephane Bancel nettó vagyonát 15 milliárd dollárra növelte, miközben a társaság részvényeinek jegyzése csaknem 2400 százalékkal emelkedett. Eric Yuan - akitől nyolcszor tagadták meg az amerikai vízumot, mielőtt Kínából elköltözött - vagyona 29 milliárd dollárra nőtt, mivel a Zoom Video Communications Inc. a világ első számú videokonferencia-eszközévé vált. A Carvana Co. online használtautó-értékesítő cég mögött álló apa-fia duó pedig 32 milliárd dolláros vagyont halmozott fel a csúcson - lajstromozza a Covid-milliárdosokat a Bloomberg.

A teljes cikk: Egyesek milliárdokat nyertek a Covidon, majd gyorsan elbuktak

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság