Nyomtatás

Követendő példa Norvégiából: szigorú előírások influencereknek

2021-07-09 294

Influencer-törvényt léptetnek érvénybe a norvégoknál. A közösségi médiában jelentős befolyást gyakorló felhasználóknak egyértelműen fel kell tüntetniük, amennyiben egy fotót erősen retusáltak, szerkesztettek, adja hírül az euronews.com tudósítása.

Jennie Sofie Lie Picklnek 279 ezer követője van Instagramon – a képmegosztó platform számos úgynevezett „beauty fitert” kínál fel, amelyek nemcsak a fényeket és a színeket módosítják a képen, hanem akár az arcberendezést is.

„Mindig is úgy éreztem, hogy filterrel szebb vagyok. Úgyhogy használtam is őket, és észrevettem, hogy elkezdtem függni tőle. A legrosszabb az volt, amikor már attól tartottam, hogy az utcán az emberek, akik esetleg megismernek, azt látják, hogy a való életben egyáltalán nem úgy nézek ki mint a képeken” - mondta az influencer.

A törvény mögött az alapgondolat, hogy csökkentsék a fiatalok testképzavarát, amelyet a közösségi médiában terjedő szépségideálok és trendek okoznak. A törvény a norvég király jóváhagyására vár, utána léphet hatályba.

A törvény a privát posztokra, magánjelleggel küldött képekre nem vonatkozik.

I Forrás: turizmusonline.hu

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság