Nyomtatás

Szálláshelyek: 90 százalékos bevételcsökkenés februárban

2021-04-07 297
A kereskedelmi szálláshelyek (szállodák, panziók, kempingek, üdülőháztelepek, valamint közösségi szálláshelyek) bruttó árbevétele 3,5 milliárd forint volt 2021 februárjában, 90 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban.
A beutazási korlátozások, illetve a kereskedelmi szálláshelyekre vonatkozó, a járvány megfékezését célzó védelmi intézkedések hatására a belföldi vendégek száma 90, a vendégéjszakáké 86 százalékkal lett kisebb. A vendégszám 42 ezer, az eltöltött vendégéjszakáké 123 ezer volt. Az éjszakák 61 százalékát szállodákban töltötték, ahol a csökkenés mértéke 89 százalékos volt. A panziókban és a közösségi szálláshelyeken az előző év februári forgalom mintegy harmada (36, illetve 33 százaléka) jelentkezett. A visszaesés a Balatoni turisztikai régiót érintette leginkább.

A külföldi vendégek száma 95, a vendégéjszakáké 94 százalékkal esett vissza. A szálláshelyekre érkezett 19 ezer vendég 58 ezer vendégéjszakát töltött el. A vendégek nagy része szállodában szállt meg, ennek ellenére az ott eltöltött éjszakák száma 5,9 százalékra csökkent 2020 februárjához képest. A legnagyobb mértékű (99, illetve 96 százalékos) csökkenés a Balatoni turisztikai régióban, illetve Budapesten történt.

2021. februárban 1210 kereskedelmi szálláshely, köztük 473 szálloda és 538 panzió volt nyitva a hónap egy részében vagy egészében. (KSH)

(Forrás: uzletem.hu)

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság