Nyomtatás

Ellopja és meghamisítja identitásunkat a mesterséges intelligencia

2023-10-10 2726

Kipróbálta már ön is, hogy nézne ki harminc évvel később, vagy ha épp ellenkező neműként született volna? Esetleg megnézte magát valamelyik kedvenc filmje főszereplőjeként? Ha a válasz igen, akkor már kipróbálta a deepfake technológiát, ami eleinte egyszerű, ártatlan játéknak tűnt, mára azonban már a vártnál is nagyobb problémát jelent – a mesterséges intelligencia robbanásszerű fejlődése következtében.

Idén október 11. és 12. között gyűlnek össze a hazai kiberbiztonsági szakma legjobbjai, ekkor rendezik meg ugyanis az ITBN-t, azaz az IT Biztonság Napját, amelynek ezúttal a Groupama Aréna ad otthont. Az esemény középpontjában elsősorban a mesterséges intelligencia fog állni, illetve annak múltja, jelene és jövője.

A témában korábban már beszélgettünk Köves Slomóval, aki az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbijaként abba avatott be minket, hogyan viszonyul az egyház a mesterséges intelligenciához – ezúttal pedig Veszelszki Ágnes nyelvészt, kommunikációkutatót, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem ÁNTK Digitális Média és Kommunikáció Tanszékének tanszékvezető egyetemi docensét kérdeztük a deepfake-ről és az MI-alapú képmanipulációról.

A teljes cikk: Ellopja és meghamisítja identitásunkat a mesterséges intelligencia

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság