Nyomtatás

Hihetetlen erővel tuningolja fel életünket az AI

2023-08-08 1804

Hamarosan a magyarok génállományát böngészheti a mesterséges intelligencia (AI) – állítja egy hazánkban terjeszkedő biotechnológiai vállalat, a GenePlanet. A virtuális asszisztenstől azt várják, hogy a betegségek korai felismerésén túl számottevően enyhíti az orvosok túlterheltségét is. Lassan felsorolni is nehéz, milyen módokon teheti hatékonyabbá az egészségügyet a fehérköpenyeseink keze alá dolgozó technológia.

A mesterséges intelligencia az egészségügyi rendszereket okosabbá teszi, a fejlettebb egészségügyi szolgáltatások pedig nagymértékben javíthatják az életszínvonalunkat.

Az AI nagy mennyiségű betegadat elemzése révén képes mintázatokat azonosítani, és azok alapján előrejelzéseket megfogalmazni, illetve bizonyos egészségügyi kockázatokat azonosítani

Ráfázhat a ChatGPT-re, aki nem figyel erre.

– jelezte az Indexnek Czeczeli Vivien. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) kutatója szerint nagy szerepe van a mesterséges intelligenciának a betegségek korai felismerésében, de ugyanúgy fontos a kezelési folyamat során, illetve a kutatás területén. A szakember számos példát hozott arra, hogy miként tuningolja fel az egészségügyet és így az életünket a mesterséges intelligencia.

Távolról írják fel a gyógyszereket

Czeczeli Vivien lapunknak kifejtette: a beteg kórelőzményei elmenthetők és könnyedén megoszthatók más orvosokkal szerte a világon, ahol szükség van rá. Hasonlóan a gyógyszerek felírása is történhet távolról, illetve olyan szakorvos által, aki esetlegesen az adott településen nem lenne elérhető. 

Korábban bemutattuk, hogy Tel-Avivban a Sourasky Medical Centerben a napi gyakorlat része a digitális innovációk alkalmazása: a betegfelvétel és -elbocsátás is arcfelismerő rendszerrel történik, a műtőkben használják a kiterjesztett virtuális valóságot, a 3D nyomtatást, a kórlapkészítést pedig mesterséges intelligenciával támogatják.

A teljes cikk: Hihetetlen erővel tuningolja fel életünket az AI

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság