Nyomtatás

Így fürkészik ki a gépek a pénztárnál megadott PIN-kódunkat

2021-10-20 600

​Kutatók gépi tanulással tesztelték, hogy milyen hatékonysággal lehet kipuhatolni a pénztáraknál beírt PIN-kódokat. Az eredményeken még a kutatócsoport is meglepődött. Noha egyre gyakrabban fizetünk például okostelefonok segítségével, azért még rengeteg alkalommal kerül sor hagyományos kártyás fizetésre. Egy bizonyos limit felett a fizetésnél PIN-kódot is meg kell adni, ami a biztonságot szolgálja. Az Arxiv kutatói pedig nem másra voltak kíváncsiak, minthogy ez a biztonság valójában mekkora, ha a gépi tanulásra épülő technológiákat is bevetnek a PIN-kódok kifürkészésére. 

A kísérlethez 5800 videófelvételt készítettek, amelyek összesen 58 személy PIN-kód megadását rögzítették. Ehhez a szokványos kézi terminálokat használták, és 4, illetve 5 számjegyből álló kódok megadására kérték a kísérletben résztvevőket. Miután a felvételek rendelkezésre álltak, akkor elkezdték a gépi tanulás már-már szokványos folyamatainak elvégzését, kezdve a modell betanításától. Ehhez egy olyan szervert használtak, amelyben Intel Xeon E5-2670 processzor kapott helyet 128 GB RAM társaságában, és amelyhez párosult még három darab NVIDIA Tesla K20m (5GB) kártya. 

A teljes cikk: Így fürkészik ki a gépek a pénztárnál megadott PIN-kódunkatÍgy fürkészik ki a gépek a pénztárnál megadott PIN-kódunkat

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság