Nyomtatás

WTTC: Sokkal nagyobb a bevásárlóturizmus jelentősége, mint azt eddig gondoltuk

2023-09-08 640

Az Utazási és Turisztikai Világtanács (WTTC) legújabb jelentésében a globális kiskereskedelmi turizmust vizsgálta, az eredmények megváltoztathatják a bevásárlóturizmusról való gondolkodásunkat.

A WTTC és a Hongkongi Műszaki Egyetem Vendéglátás és Turizmus Kutatóközpontja által a The Bicester Collectionnel együttműködve készült jelentés betekintést nyújt az utazók vásárlási szokásaiba, beleértve a városon kívüli kiskereskedelmi célpontok látogatását, és kiemeli az olyan, újonnan megjelenő trendeket, mint a fenntartható kiskereskedelem.A jelentés rávilágít a kiskereskedelmi turizmusban rejlő hatalmas kiaknázatlan lehetőségekre mind a desztinációk, mind a vállalkozások számára.A legtöbb piac – az amerikai kontinens és Európa vezetésével – 2021-ben kezdett kilábalni a koronavírus-járvány hatásaiból, majd figyelemre méltó növekedést mutatott.

A kiskereskedelmi turizmus kulcsszerepet játszott az utazási és turisztikai ágazat fellendülésében, 2022-ben 82%-kal növelte a beutazó turizmusból származó bevételeket. A vásárlás már nem csupán szabadidős tevékenység; alakítja az utazási döntéseket, növeli az úti cél vonzerejét, növeli a devizabevételeket, valamint támogatja a helyi márkákat és termékeket.

A jelentés kiemeli a feltörekvő trendeket, köztük a "retailtainment" – a kiskereskedelem és a szórakozás ötvözése – jelenségét, amely a vásárlás ösztönzésére és a vásárlói élmény fokozására irányul.

A teljes cikk: WTTC: Sokkal nagyobb a bevásárlóturizmus jelentősége, mint azt eddig gondoltuk

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság