Nyomtatás

Akár 25%-kal is csökkenthető az irodák rezsiköltsége!

2022-11-07 705

Még a régebbi korszerűtlen irodák esetén is 15-25 százalékkal is mérsékelhető a rezsi, ha egyedileg mérhetővé teszik a fogyasztást és a bérlők is együttműködnek az üzemeltetéssel – mondta el a Létesítménygazdálkodási és Épületüzemeltetési Szolgáltatók Országos Szövetsége (LEO) elnöke, Schmidt József.

Nyilvánvaló, hogy az iroda-ágazatnak hatalmas kihívással kell szembenéznie, hiszen az üzleti felhasználóknak nincsen rezsivédelem, még a nyáron bejelentett, részleges formában sem. Az irodaházak teljes, piaci árat fizetnek az áramért, a gázért. Az, hogy pontosan mennyit, attól is függ, hogy kötöttek-e egyedi szerződéseket, és ha igen mikor, milyen áron. Nagyságrendileg azonban télen 5-10-szer akkora fűtési rezsivel számolhatnak az üzemeltetők, mint tavaly vagy tavalyelőtt. Már ha nincsen napelem és/vagy hőszivattyú a házon, illetve nem történt más, lényeges korszerűsítés.

Ugyanakkor a közös érdeket felismerve, az ingatlantulajdonosok többsége most igyekszik jóval szorosabbra fűzni az létesítmény-üzemeltetőkkel kialakított párbeszédet, illetve együttműködést.

A teljes cikk: Akár 25%-kal is csökkenthető az irodák rezsiköltsége!

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság