Nyomtatás

Így fog kinézni az autómentes Városliget

2022-02-28 619

Bemutatta a BFK a Városliget környezetének és benne a Szegedi úti új közúti-villamos felüljáró, illetve a kapcsolódó új Rákosrendező állomás közlekedésfejlesztési tanulmányterveit. A Városliget környékén szükséges közlekedési fejlesztések fontos feltételei annak, hogy a park autómentes legyen, vagyis, hogy a Kós Károly sétányt le lehessen zárni a forgalom elől, a Városligetben meg lehessen tiltani a parkolást, a Hősök tere is mentesüljön az autóktól, és új összeköttetések létesüljenek Zugló és Angyalföld között - írja Vitézy Dávid, közösségi oldalán.

A tervezett intézkedések alapvető célja, hogy minél többen autó helyett vagy az autóról közösségi közlekedésre átszállva közlekedjenek, hogy megszűnjön a Városligeten áthaladó autóforgalom, továbbá a XIII. és XIV. kerület között közvetlen összekötés megteremtése, anélkül, hogy az M3-as forgalma Angyalföld vagy Zugló belső úthálózatát terhelné.

"A Szegedi úti felüljáró fontos, régóta hiányzó kapcsolatot pótol a XIII. és XIV. kerületközpontok között, és lehetőséget biztosít a 3-as villamosgyűrű meghosszabbítására, a közúti-, kerékpáros- és gyalogos átközlekedés feltételeinek javítására. Ez a híd Rákosrendező fölött az 50-es évek óta szerepel a tervekben, ma is része a főváros hivatalos dokumentumainak, a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa 2019-ben döntött arról, hogy meg kell építeni, tehát a főváros jelenlegi vezetése is támogatja. A BFK 2020-ban kapta meg a tervezési feladatot." - hangsúlyozta Vitézy Dávid.

 

A teljes cikk: Így fog kinézni az autómentes VárosligetÍgy fog kinézni az autómentes Városliget

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság