Nyomtatás

Íme, minden idők egyik legnagyobb hacker támadása

2010-02-19 2804
Az amerikai NetWitness informatikai biztonsági vállalat a világ eddigi egyik legnagyobb hacker támadását térképezte fel. Az akció során 75 ezer számítógépet fertőztek meg 196 országban.
A támadás 2008 végén kezdődött, de csak a múlt hónapban fedezte fel a NetWitness vállalat. A felmérés szerint 196 országban, 2 500 cég hálózatát támadták meg a hackerek, összesen mintegy 75 ezer számítógép fertőződött meg.

Ebbe még nem számították bele a Google ellen irányuló kínai támadást, Amit Yoran, a NetWitness vezérigazgatója azonban kiemelte: az akció kiterjedtsége és hatékonysága jelzi, milyen kevéssé képesek megvédeni magukat azok a magáncégek, amelyekről feltételezhető a magas szintû informatikai biztonság.

"Azok a módszerek, amiket mi, a biztonsági iparág szereplői az elmúlt 20 évben alkalmaztunk, hatástalanok egy ilyen támadással szemben" – szögezte le Yoran a Washington Postnak nyilatkozva.

A hackerek legalább 20 szerverből álló hálózatot üzemeltettek, amelyek hamis e-mailekkel és weboldalakkal vették rá az áldozatokat a rosszindulatú szoftverek telepítésére. Ezt követően megnyílt az út az adat tolvajok előtt, akik pénzügyi információkat, belépési jelszókat szerezhettek meg a feltört számítógépekről. Yoran szerint az a tény, hogy a hackerek számtalan szervert és összetett módszereket vetnek be, megnehezíti a lefegyverzésüket.
 


(Forrás: www.vg.hu)
Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kapcsolódó elemek

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság