Nyomtatás

Rendkívüli: Leállhatnak a magyarországi autópálya-fejlesztések?

2023-05-09 438

Csökkenti a kiadásokat a kormány az autópálya koncessziós szerződés módosításával: a háborúra és a szankciókra hivatkoznak. Rejtélyes közlemény. „A kormány számos más a pénzügyi stabilizációt erősítő intézkedés keretében felülvizsgálta a gyorsforgalmi úthálózat üzemeltetésére és fejlesztésére 2022-ben megkötött koncessziós szerződést, és a felülvizsgálat eredményeként az állami kiadások csökkentése érdekében a koncessziós szerződés módosítása mellett döntött

– olvasható a kormány oldalán a rejtélyes közlemény, ugyanis nem derül ki belőle, hogy a koncessziós szerződés módosítása valamint a kiadáscsökkentés mit is jelent, mire vonatkozik valójában.

Miniszterelnöki Kabinetiroda által jegyzett néhány sorból csupán annyit lehet megtudni, hogy a cél a költségvetési teher csökkentése, ennek

érdekében számos beruházás leállításra és átütemezésre került a háború kitörését követően

Azt is írják, hogy 

az elhúzódó háború okozta előre nem látható hátrányos következmények ellenére a gyorsforgalmi koncesszió, mint közfeladat és közszolgáltatás magas minőségi szinten történő ellátása prioritás, a közpénzekkel való hatékony és felelős gazdálkodás és az ágazati és szakmai szabályok betartása mellett.

Mint ismert, a magyar kormány 2021 júniusában írt ki tendert arról, hogy közel 2000 kilométer gyorsforgalmi útszakaszt adnának koncesszióba. 2022-ben kiderült, hogy Themis magántőkealap nyerte az autópályák építésének és karbantartásának koncessziós jogát a következő 35 évre.

A teljes cikk: Rendkívüli: Leállhatnak a magyarországi autópálya-fejlesztések?

 

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság