Nyomtatás

660 millió forintból épült bringás extrémsport park Debrecenben

2023-03-28 390

Befejeződtek a kivitelezési munkálatok a Tócóvölgyben – elkészült a Debreceni Extrémsport Park a Debreceni Jégcsarnok mögötti területen. A létesítményt Révész Máriusz, a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára és Papp László, Debrecen polgármestere adta át 2023. március 18-án.

Európai szinten is a legjobbak közé tartozó létesítmény lehetőséget ad az utánpótlás biztosítására, világszínvonalú versenyzők kinevelésére, valamint a jelenlegi válogatott versenyzők számára is kiváló edzési helyszínként szolgálhat.

Amint azt az átadón Papp László elmondta, egy igazán hiánypótló beruházást sikerül átadni a sportszerető közönségnek, hiszen a város nagyon-nagyon hosszú ideje tervezte ennek megvalósítását. 2015-ben indult a közös gondolkodás a városban működő sportszervezetekkel arról, hogy ez a sportpark hogyan nézzen ki, milyen legyen a tartalma, jellege, formája. Ezerféle igény, javaslat született. Mindent biztosan nem lehetett beépíteni ebbe a pályába, de úgy készült el, hogy minden érintett sportszervezet véleményét, javaslatát meghallgatta a város, s amire volt forrás, az megvalósult ebben a komplexumban. A létesítmény több mint 660 millió forintba került.

A Debreceni Extrémsport Park esetében egy nagyon speciális, több sportágat kiszolgáló parkról beszélünk. A Jégcsarnok telkén, egy korábban kihasználatlan területen több mint 3000 négyzetméternyi sportolásra és aktív rekreációs tevékenységekre alkalmas burkolt felület jött létre. Öt pályát tartalmaz: BMX freestyle, trialkerékpár-, gördeszka-, görkorcsolya- és kerékpáros pumpapályát.

Papp László szerint ez a komplexum újabb lökést ad ezen sportágak fejlődésének a városban, hiszen a pályák kialakításakor nagyon fontos szempont volt az, hogy a kezdőktől a versenysportolókig mindenki használhassa, élvezhesse őket, gyakorolhasson, próbálja ki képességeit.

A polgármester bízik abban, hogy Kelet-Magyarországon új lendületet kap minden olyan sportág, amelyik itt most otthonra tud találni, s a sportolók is meg tudják majd erősíteni, hogy az a törekvés, az a szándék, ami a pálya tervezése és megvalósítása során a város részéről megfogalmazódott, az valóban egy jó ügyet, a fejlődésüket tudja szolgálni. Papp László megköszönte Révész Máriusz államtitkárnak és a kormánynak a Debreceni Extrémsport Park megvalósításához nyújtott folyamatos támogatását, mivel ez a beruházás a jelenlegi komplexitásában pusztán jelentős mértékű önkormányzati önerőből, részben európai uniós és részben kormányzati támogatás nélkül nem jöhetett volna létre.

A teljes cikk: 660 millió forintból épült bringás extrémsport park Debrecenben

 

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság