Nyomtatás

20 milliárd forintos beruházással épült meg az ország legnagyobb sütőüzeme

2023-03-07 908

A magyar kormány stratégiai célja a rendszerváltás éveiben meggyengített hazai élelmiszeripar újjáépítése – jelentette ki Varga Mihály a Lipóti Tóth és Társai Zrt. 20 milliárd forint összértékű beruházásának átadásán Hatvanban.

A pénzügyminiszter hangsúlyozta: az elmúlt évtized munkájának köszönhető, hogy a magyar gazdaság a saját erejéből, a helyreállítási források nélkül is uniós átlag feletti növekedést ért el egy veszélyekkel és bizonytalansággal terhelt környezetben.

A rendszerváltás környékén az addig meghatározó élelmiszergyártó cégek nemzeti tulajdonból való kikerülése jellemző volt a sütőiparban, a cukoriparban, a tejiparban és a húsiparban is. Hiányuk ma, egy járvány után, valamint a szomszédban elhúzódó háború idején jobban érezhető, mint a rendszerváltás óta valaha – emelte ki Varga Mihály. Mint mondta: az elmúlt hónapok rámutattak arra, hogy folytatnunk kell az élelmiszeripar korábban megkezdett erősítését. A függetlenségünk csak úgy növelhető, ha a kapacitások növekedését a minőség, a termelékenység és az energiahatékonyság javulása is kíséri, és a kormány e cél érdekében az utóbbi években számos élelmiszeripari vállalkozás korszerűsítéséhez járult hozzá.

A tárcavezető a beruházásról szólva kifejtette: a projekt keretében az ország legnagyobb kapacitású kenyér, péksütemény és finompékáru gyártóüzeme jött létre. A 20 milliárd forint összértékű kapacitásbővítő fejlesztés eredményeképpen 260 új munkahely létesült.

A Lipóti bolthálózat ma mintegy 70 alvállalkozóval és több mint 350 üzlettel rendelkezik, termékei mindenhol keresettek. A Lipóti Pékség jelenleg az egyetlen sütőipari vállalkozás, amely szinte országos lefedettséggel értékesít friss napi sütőipari termékeket – mondta Varga Mihály.

(Forrás: Pénzügyminisztérium, fotó: MTI/Komka Péter)

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság