Nyomtatás

A kormány nemzetstratégiai jelentőségűnek minősítette a Vodafone felvásárlását

2023-01-09 455

Nem vizsgálhatja meg az ügyletet a Gazdasági Versenyhivatal.

Január 10-i élesedéssel nemzetstratégiai jelentőségű összefonódásnak minősítette a kormány a Vodafone felvásárlását, derül ki a hétfő esti Magyar Közlönyben megjelent rendeletből.

Itt konkrétan arról van szó, hogy a 4iG-hez tartozó Antenna Hungária közvetlen és egyedüli irányítást szerez a Vodafone Magyarország felett. Mint minden ügyletnél, így a Gazdasági Versenyhivatalnak itt is az lenne a dolga, hogy vizsgálódjon, és ha bármiféle piactorzulást vesz észre, akkor akadályozza meg az üzletet. Viszont, ha a kormány nemzetstratégiai jelentőségűnek bélyegez egy tranzakciót, akkor az kikerül a versenyjog szabályai alól - gyakorlatilag ajtót mutatnak a GVH-nak.

A kormány ezúttal azzal az indokkal blokkolja a GVH munkáját, hogy a Vodafone-üzletet "Magyarország telekommunikációs ellátásbiztonsága érdekében" nyilvánítja nemzetstratégiai jelentőségűvé.

| Forrás: hvg.hu

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság